(БЕЗ) НАМЕСА

В Калофер: Поздрав от Лавров към русофилите и обещание за победа от Митрофанова

В Калофер: Поздрав от Лавров към русофилите и обещание за победа от Митрофанова

16 Септември 2023

В Калофер Национално движение "Русофили", ръководено от обвинения за шпионаж в полза на Русия и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" - Николай Малинов, организира първи международен русофилски събор. Съорганизатор бе учреденото през март т.г. в Москва Международно движение на русофилите (МДР). Съборът протече под наслов "С Русия в сърцето".

"Ние държим нишката на историята затова сме честни с миналото и уверени в бъдещето, готвят ни въвличане на България във война с Русия, готвят ни българския майдан, готвят ни диктатура, но ние ще издържим на изпитанието на времето, защото колкото и да е силно злото тактически, доброто винаги ще победи стратегически", заяви Малинов.

"За нас е голяма чест и радост да бъдем днес тук, заедно с вас. Както каза Николай Малинов днес, в тези дни не е лесно да бъдеш просто русофил, а активен русофил. За това се изисква гражданско мъжество и ние много ценим тази подкрепа, ценим вашата гражданска позиция и винаги сме с вас", заяви руският посланик Елеонора Митрофанова на събора на русофилите.

"Управляващият политически елит в България се опитва злонамерено и агресивно да сблъска две части от нашия народ като разрушава символи, паметници, история и вековна обич към Русия" - така се обърна към събралите русофили в Калофер Николай Малинов, цитиран от БГНЕС.

Тя прочете и специално послание от руския външен министър Сергей Лавров към участниците в събора, в което той ги поздравява "сърдечно" и казва: "С удовлетворение констатирам, че въпреки младата си възраст международното движение „Русофили“ започва да реализира интересни начинания, включително мероприятия в подкрепа на фундаменталните принципи на международното право, преди всичко Устава на ООН.

Разчитам, че срещи, подобни на днешната, ще се провеждат редовно. Това ще позволи на неравнодушните граждани на много държави, на нашите съотечественици да обединят усилия в защита на руското хуманитарно присъствие на международната арена“.

"Позволете ми от мое име и от екипа на нашето посолство да ви пожелая всичко най-хубаво и издръжливост на духа. Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе", каза още Митрофанова.

на горе