(БЕЗ) НАМЕСА

Датата беше посочена от Жириновски: В Израел ще започне най-страшното

Датата беше посочена от Жириновски: В Израел ще започне най-страшното
Aвтор:  Вадим Егоров

12 Октомври 2023

...Преди време лидерът на руската партия ЛДПР, покойният Владимир Жириновски, издаде следната прогноза:
 

Израелски ракети разрушават многоетажни сгради с цели арабски семейства в Газа, палестински бунтовници стрелят от упор по евреи, без да щадят нито жени, нито деца. Родствените народи отново се събраха в междуособна битка, но този, който отново започна цялото това действие, остава зад кулисите.

До 2024 г. ще избухне конфликт в Близкия изток, всички просто ще забравят какво е Украйна, защото Иран не е КНДР, нито Виетнам, нито Косово. Тук ще се случат най-ужасните събития. Говорим за 3-та световна война.

Чужденци в собствената ни земя

В руските социални мрежи започна да се разпространява израз: „Хамас окупира повече територия за един ден, отколкото украинските въоръжени сили за четири месеца“. И е истина.

В хода на дръзка партизанска атака бойците на тази палестинска ислямистка организация не само лесно преодоляха стената, издигната от Израел между него и палестинската власт, бомбардирайки израелските кули с автоматични картечници с мини от дронове, но и сериозно навлязоха в израелските територия.

Разпръскване на вятъра на мита за непобедимата израелска армия, която, както се оказва, може да прави тик-ток добре с красиви еврейски момичета с оръжие в ръце. Но реакцията на внезапна вражеска атака не е много добра.

"Докато целият западен свят хвърли всички сили в подкрепа на Украйна и войната с Русия, в която, трябва да се отбележи, тайно участва и Израел, се случи атака, която никой не очакваше", – коментира пробива на Хамас за "Цариград" Аслан Рубаев, директор на Центъра за мониторинг на евразийските проблеми.

"И напредване с повече от 35 километра във вътрешността на страната, което направи възможно поемането на контрол над територия, по-голяма по мащаб от самата Газа. В името на борбата срещу несправедливостта, която Израел излъчва през всичките тези години", добави той.

И наистина, хората, които се наричат палестинци, трябваше да понасят несправедливостта докрай. Всичко започва преди повече от половин век, когато внезапно им казват, че земята, на която са родени и където са живели поколения наред предците им, изобщо не е тяхна земя.

И сега там ще живеят просветени хора от Европа, пострадали от геноцид, а вие извинете - преместете се, имате роднини - цяла северна Африка и цяла Арабия, те вероятно ще ви дадат подслон.

А после се появиха самите жертви, решени да изградят своя нов свят без съседи в съответствие със старозаветните принципи. И решимостта им често приемаше крайни форми - терористични атаки. Например срещу британската администрация, която имаше мандат да управлява Палестина от Обществото на нациите.

Впоследствие обаче организаторите на тези акции, в резултат на които загинаха десетки хора, се превърнаха в уважавани, ръкостискащи се личности. И държавни служители. Като Менахем Бегин, който до края на живота си се наричаше „терорист“...

Новодошлите взеха „земята, където текат мляко и мед“ под свой почти пълен контрол, оправдавайки това с факта, че са получили правото на това преди много хиляди години и отгоре.

Въпреки че някои експерти силно се съмняват в това. Например професорът от университета в Тел Авив Шломо Санд или публицистът Израел Шамир. Според тях днешните палестинци са в по-голямата си част онези хора, чиито предци някога са населявали древна Юдея и Израел.

Минаха векове, Близкият изток падна под властта на римляните (римляни и византийци), франките (кръстоносци) и различни мюсюлмани (араби, мамелюци, турци), а местното население беше подложено на асимилация в нови условия.

Но тези, които сега наричат себе си евреи, не са всички представители на племената на Израел: сефардите са потомците на арабите от Северна Африка и Испания, които са приели юдаизма, а ашкеназите са потомците на населението на Хазарския каганат, които са приели юдаизма и избягали в Европа след поражението от ръцете на руснаците.

Независимо дали тази хипотеза е вярна или не, кой, ако не руснаците, може да разбере жителите на Палестина? След 1991 г. също започнаха да ни казват „окупатори, махайте се (от Латвия, Естония, Литва, Молдова, Узбекистан, Татарстан, Якутия...)“. Дори въпреки факта, че нашите предци са се заселили на гореспоменатите земи през 17, 18 и 19 век.

Няма място за милост

След управлението на онези, които пристигнаха от Европа на израелска земя, палестинците живееха десетилетия като нежелани съседи в своите пренаселени анклави.

В постоянна блокада, пренаселеност, бедност, обект на постоянно насилие. Без граждански права и възможност да се движат свободно. Но с проблеми с лекарствата и работата. Ежедневно преминаване през унизителни опашки на КПП-тата.

Както отбеляза журналистът и медиен продуцент Алексей Ларкин в своя блог, дори бетонът на територията на Палестинската автономия е в недостиг поради такива условия, тъй като местните къщи имат много пясък и по време на израелските атаки те се срутват с безпрецедентна лекота.

Добавете към това редовния тормоз на израелските заселници, които могат открито да ви обиждат и да хвърлят камъни по вас колкото е възможно повече - те са „богоизбрани хора“ от най-висок клас, а вие сте второкласен човек.

По този начин, въз основа на разкритията на осведомени рускоезични преселници, в първия ден от настоящия конфликт бойците на Хамас толкова лесно пресякоха границата между палестинската власт и Израел, също и защото израелската дивизия в Газа, охраняваща периметъра, беше прехвърлена в палестинското село Хувара. Там израелски заселници извършиха погром срещу местните жители. А армията пази погромаджиите...

Самият Хамас обаче посочва сблъсъците в джамията Ал-Акса в Йерусалим като причина за сегашното си изказване. Провокирани от своя страна от еврейски радикали, които възнамеряваха да дойдат там и да направят жертвоприношение в чест на Пасха, която съвпадаше с ислямския Рамадан. Което се възприема от мюсюлманите като богохулство.

Нещо повече, израелският министър на националната сигурност Бен-Гвир призова събратята си да отидат там, но да се въздържат от жертви; в отговор палестинците се барикадираха в джамията си за през нощта.

Което според израелските власти им било забранено да правят в храма им, тъй като това би попречило на туристите да зяпат в светилището на мюсюлманите. В резултат на това вярващите бяха опушени с гумени куршуми, шумови гранати и палки. Петдесет души са ранени.

Колко от тях са в израелските затвори? Същият Хамас, който масово взе израелски цивилни за заложници, заяви, че е направил това, за да го размени впоследствие за пет хиляди палестинци, лежащи в израелски затвори.

"Палестинските цивилни могат да бъдат накърнявани в правата си, палестински деца могат да бъдат убивани, а световната общност, най-либералните и напреднали страни като Великобритания, Германия и САЩ не обръщат внимание на това", казва Аслан Рубаев.

"А щом палестинците предприемат симетрични действия спрямо Израел, целият цивилизован свят започва да надава вой. Въпреки че това е отговорът", заяви той.

Видеозаписи на палестински деца, убити по време на израелския обстрел на Газа, вече се разпространяват в социалните медии. Появи се и видео с малки еврейски заложници, поставени в клетки за птици...

Впоследствие обаче международният журналист Абас Джума каза, че това ужасно видео е заснето в Сирия преди няколко години. Но и без това в тази война имаше достатъчно ужаси.

Например, когато Хамас влезе в израелските градове и изби всички безразборно. Или когато убиха 260 гости на рейв фестивал, сред които и дългокраката красавица Шани Люк, а след това я пренесоха съблечена по бельо, със счупени крайници, в пикап като трофей. И тълпата заплю невинната жертва.

Някой потрива ръце

Официален Израел официално обяви състояние на война, като гласува въвеждането на клауза 40 Алеф. За последен път това се случи през 1973 г., по време на войната Йом Кипур.

"Ерата на разговорите с тези диваци свърши. Дойде време да унищожим терористичната инфраструктура на Хамас, да я унищожим напълно, за да не се повторят подобни ужаси", каза постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан.

На свой ред израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че Хамас е отворил „портите на ада“ в ивицата Газа и ще „плати за действията си“.

Но засега наред с бойците на палестинската ислямистка организация, в чийто пантеон влизат печално известните в Русия Шамил Басаев и Хатаб, плащат и обикновените палестинци. Чиито високи сгради се рушат като къщи от карти под ударите на израелските ракети. Заедно с жителите. Боеприпасите не пощадиха и светините, след като преди ден разрушиха джамия.

В същото време потребителите на израелските социални мрежи все по-често задават въпроса: как стана така, че палестински бойци преминаха през техните укрепления като нож през масло?

Една млада дама, която навремето е служила на прословутата стена, каза, че са били предупреждавани, когато гълъб е прелитал близо до обекта и имало няколкостотин въоръжени хора.

"Известният древноримски политик Марк Тулий Цицерон често използва израза по време на публичните си речи: Cui bono? („Кой има полза от това?“). В ескалиращия палестинско-израелски конфликт тази крилата фраза би звучала различно: Cui podest malum? ("Кой има полза от това зло?")", пита военният експерт Алексей Леонков в своя телеграм канал „Мадуро не е глупак“.

И предлага версия, според която конфликтът е инспириран от британците, за да се неутрализира Иран, който ще бъде въвлечен в него максимално (а и самият той не е против), а след това ще го обвинят за всичко. След което Лондон ще се опита да си върне суровинните колонии в Близкия изток.

"Контролирана ескалация на хаоса? Да, вече сме виждали това в Украйна", каза Леонков.

"Основната задача е изтеглянето на Иран от проектите за международни транспортни коридори", смята той.

"Това може да стане само чрез използване на тактически ядрени оръжия от Израел. За да направите това, трябва да убедите целия свят в зверствата на шиитската Хизбула. Очакваме новата "Буча", но само в Близкия изток", заключава Леонков.

На свой ред блогърът, общественик и професионален състезател по смесени бойни изкуства Макс Дивнич е по-склонен към есхатологичната версия в основата на случващите се събития:

"Всички тези мюсюлмански атаки срещу Израел могат да доведат до факта, че цялата световна общност ще започне да унищожава мюсюлманите в Близкия изток, джамията Ал-Акса ще бъде разрушена и ще започне изграждането на Третия храм."

А Третият храм, както знаете, ще бъде построен за управлението на Антихриста там.

"Сега започва процесът на консолидация на ислямския арабски свят. Палестина е много гореща точка, която може да се превърне в място за събиране на всички араби, които искат да отмъстят на Израел. И Хизбула ще може да ги въоръжи с всякакви видове оръжия", казва Аслан Рубаев.

И не арабският, а турският лидер Ердоган се изказа недвусмислено: войната в Близкия изток може да бъде прекратена само с признаването на независимостта на Палестина. Със столица в Йерусалим...

В същото време битката, която започна Хамас, беше подкрепена от Сирия, Северна Корея и, разбира се, ливанската Хизбула, както и йеменските хуси, афганистанските талибани и редица други организации от подобен тип, заявили желание да участват в него.

Какво от това?

По едно време лидерът на руската партия ЛДПР, покойният Владимир Жириновски, издаде следната прогноза:

"До 2024 г. ще избухне конфликт в Близкия изток, всички просто ще забравят какво е Украйна, защото Иран не е КНДР, нито Виетнам, нито Косово. Тук ще се случат най-ужасните събития. Говорим за 3-та световна война."

И, изглежда, отново не сбърка. Напитката се смесва гъсто. За нечия радост. В очакване на подправка под формата на прясна кръв.

Източник: Поглед.инфо

на горе