(БЕЗ) НАМЕСА

Атаката срещу рафинерията „Нефтохим“

Атаката срещу рафинерията „Нефтохим“
Aвтор:  Ивайло Атанасов

11 Ноември 2023

Атаката срещу рафинерията „Нефтохим“ цели обезценяването и кражбата на самото предприятие.
Докъде може да стигне лакомията на сглобката на соросоидните комисионери в София?

За никого не е тайна, че атаката срещу български дружества, които ползват руски и “неруски” енергийни източници, идва от европейски конкуренти на българската рафинерия “Нефтохим“, българската АЕЦ “Козлодуй“, българското “Булгартрансгаз“ и НЕК.

Това заяви специално за ПИК бизнесменът Ивайло Дражев, коментирайки случващото се през последните дни и седмици около рафинерията в Бургас.

“Но къде е заровено кучето в атаките срещу “Нефтохим Бургас“? Не е тайна, че откакто Лондон излезе от ЕС и играта на пазара на суров нефт загрубя особено между американските и британски вносители в съюза и “Арамко“, това принуди Dutch Shell да премести седалището си от Ротердам в Лондон. Скандалът в Холандия беше огромен и още не е отшумял, защото лалетата няма да прежалят лесно милиарди приходи от данъци и бизнес в най-голямото европейско пристанище Ротердам.

Не е тайна, че към момента поради изместените маршрути през Индия, Азербайджан, Казахстан и Турция, първично преработеният нефт влиза в ЕС като “неруски“, тъй като двете индийски рафинерии само на ден приемат над 1,8 милиона барела и то при цени около 75 долара за барел.

Това е пряка заплаха за британските и американски акционери на Dutch Shell, които от десетилетия са основни спонсори и на британските лейбъристи, и на демократите в Капитолия, и на т.нар NED - Националния институт по демокрация, който е касичката, през която се финансират всички външни операции на НПО-та на яслата на ЦРУ и Ми-6“, разкри нашият събеседник.

"В икономическата война срещу българските, унгарски и австрийски енергийни компании и рафинерии са вдигнати на крак всички национални предатели от кръговете на либералите в България и Европа. Рефлексията дава отражение дори в партийните фирми като ДПС, ГЕРБ, ППДБ. Хранениците на Сорос настъпват по всички линии на ЕП и в България и трусовете в Сараите, Банкя и ПП са всъщност в посока либералния алианс и ПЕС в ЕП, чиято основна функция е превземането на националните икономики и обезценяването на националните ни енергийни активи през нови касички“, продължи той.

“Това е и основната причина в Росенец да припълзяват боричканията между Пеевски и натиска на евролибералите да наложат тяхното протеже Илхан Кючюк, с което всъщност да преформатират троянския кон на Анкара, който освен в София, вършее и в Скопие, и в Тирана.

Косвените цели, разбира се, са да бъдат откраднати активите на “Нефтохим“, “Булгартрансгаз“ и НЕК и да бъдат под прекия контрол на обръчите на входа и изхода - стара мулташка схема още от Кремиковци, Захарните заводи, мините и какво ли не. Мераклиите сега са децата на тогавашните мултаци, за които разфасоването и разграбването на предприятия и индустриални активи е практика“, коментира още Ивайло Дражев.

“Това е голата истина за т.нар. доклади за заобикалянето на дерогацията уж от Кремъл. Целта, както и досега, е само една - грабеж по модела КТБ, “Булгартабак” , “Химко“, “Плама Плевен”, “Кремиковци”, “БГА Балкан”, прикрит зад фалшивата борба срещу Кремъл, а мераклиите са дечицата на и самите бивши ГРУ рожби на Луканов - Костов, Доган и Борисов“, обобщи Дражев.

"А плонжовете на Борисов и Пеевски пред оградата на “Козяк“ 18 по темата “Лукойл“ и Украйна придобиха комични размери. Явно “Магнитски” така им e взел страха, че утре след реакторите може да подарят “Нефтохим“ и АЕЦ “Козлодуй“ на Посолството и Киев. Никога в 14-вековната българска история, дори и в робските векове, България не е имала такива предатели и продажници начело на властта“, завърши остро Ивайло Дражев.

Източник: ПИК

на горе