(БЕЗ) НАМЕСА

На една благословия от разкола
Николай Пловдивски служи с украински разколници

На една благословия от разкола
Aвтор:  Дарина Григорова
Снимка: www.facebook.com
21 Май 2024

Пловдивският митрополит Николай служи с низвергнат от РПЦ йерей, въпреки канона, след което тази неделя той и още двама наши митрополити служиха с украински разколници от "пцу" в Истанбул. "Православна църква на Украйна" е групировка, религиозно менте, създадено от п. Вартоломей и спонсорите на майдана – американските понички на Нюланд.

Режимът на Зеленски преследва систематично Православието в Украйна в лицето на каноничната Украинска православна църква. Арестуват се митрополити, избиват се свещеници, рушат се храмове, превзета е Киево-Печерската Лавра, за да се разчисти път за "пцу", с която съслужиха български архиереи – без разрешение на Синода на БПЦ и когато нямаме патриарх.

Съслужението с гонителите на Украинската православна църква с митрополит Онуфрий е осъзната крачка към разкол и скъсване на общението с Руската православна църква по фанариотския гръцки модел.

УПЦ на дядо Онуфрий при цялата репресивна машина срещу украинските православни, кръвта на които е полепнала по ръцете и брадата на п. Вартоломей и на призналите "пцу", не прекъсва общението си с РПЦ, какъвто и натиск да има върху него.

Ние, тихомълком, предизборно, предателски, отгоре, сме на път да преминем в разкол, на страната на гонителите на Православието, като бъдем палачи на себе си – разколът не се измива и с мъченическа смърт.

Звучи може би абстрактно далечно за нецърковните българи, но засяга всички ни, цяла България, защото се отнася за Българската православна църква, която при патриарх Неофит не присъства на икуменическия събор в Крит и осуети вартоломеевите планове, които още са в сила.

/Вселенският патриарх планира среща с папата в Турция през 2025 г. по повод на Никейския събор от 325 г./

Истанбулската служба на Пловдивския митрополит /със Старозагорския и Доростолския/ с разколниците, с престъпниците срещу Православието от "пцу", е Истанбулски реванш на вселенския патриарх за Крит.

Последната преграда за престъпването на канона остава нашият Синод на БПЦ. На една благословия от разкола.

на горе