(БЕЗ) НАМЕСА

COVID-19 през призмата на истинската наука
Интервю с д-р Астрид Штукелбергер

COVID-19 през призмата на истинската наука
Aвтор:  Олга Ганева

05 Ноември 2020

Проблемът беше в лошата информация и липсата на информативна прозрачност. Не помогнаха на хората, а по-скоро ги объркаха. Това може да се нарече „информационен тероризъм“ поради противоречивата информация, която вся страх и заблуда. 

Журналистката ЕМА КРЮЗИ в предаването си: " Трябва да говорим" на ю туб - канала " Това, което трябва да знаете", интервюира д-р АСТРИД ШТУКЕЛБЕРГЕР - консултант в Световната Здравна Организация

 

 ... Спомняте ли си, какво правихте в този ден, когато ви обявиха:

" Утре ще трябва да се изолираш, затвориш в къщи! Един вирус-убиец е между нас! Той ще е причина за МИЛИОНИ ЖЕРТВИ, според изчисленията на " "Imperial college" в Лондон?! И за него няма още лек... ? ??" 

Спомняте ли си, че тези предвиждания се оказаха ФАЛШИВИ и Отговорният за тези заявления от СЗО се принуди да напусне поста си, когато се разкри, че самият той е нарушил собствената си заповед за изолация на всички, посещавайки любовницата си?  Спомняте ли си, че ПЪРВОНАЧАЛНО тестовете PCR бяха предназначени САМО за болни хора или със съответните симптоми?! 

 

В това интервю ще задам всички тези и още много други въпроси на един ЕКСПЕРТ  по " Обществено здраве", работила с ВСИЧКИ, НАЙ-големи МЕЖДУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ !

Една личност, СВОБОДНА да говори! 

И, знаете ли, ВЪПРЕКИ всичко това, че НИТО ЕДИН ТВ КАНАЛ НЕ Я Е ПОКАНИЛ за мнение ДОСЕГА?!?!

 

Представям  ви д-р Астрид Штукелбергер и нейното впечатляващо богато СV. 

д-р АСТРИД ШТУКЕЛБЕРГЕР:

- специалист в " Обществено и международно здравеопазване"

- приват-доцент в Медицинския факултет на Женевския Университет

- доктор на Медицинските науки по "Обществено здравеопазване"

- Мастер по "Ментално здравеопазване" ( към Световната Здравна Организация - СЗО)

-25 год научни изследвания и преподаване на Медицина

- активен преподавател по Медицина в Лозанския Университет

- международен експерт в ООН и СЗО, от които последните 3 години   изключително върху ПАНДЕМИИТЕ и 4 год  в КОМИСИЯТА ПО ЕТИКА на СЗО

- експерт в Европейската комисия (ръководител на научни изследвания върху подобряване здравето и живота на хората чрез научни иновации)

-20 год Представител в ООН на 2 академични НПО 

-10 издадени книги, 3 нови в подготовка

-180 научни статии, доклади в ООН, доклади в Швейцарското правителство

- една от 100 най-видни научни персоналии на Швейцарската конфедерация

 

Въпроси, които ще бъдат дискутирани:

1) Определянето на вируса

2) Тестовете PCR 

3) Циклите на амплификация на вируса

3) Международните регламенти за прилагане на  Ваксините

4) взетите мерки и аномалиите в СЗО

5) статистиката със заразени и болни

и много други...

 

 Е.К. : За мен е огромна чест, че се съгласихте да отговорите на парещи, актуални  въпроси за всички хора на планетата, за което сме ви изключително признателни! 

 

И така: 

- От март до октомври : какво беше развитието на въпроса за COVID19?

 

Д-р А. Ш. : През март бях в Южна Корея на един Международен Конгрес и при влизането в конгресния център, всички участници бяхме сканирани с инфрачервени термометри. Тогава си казах:" Интересно, как вече новите технологии могат да се използват като бързи данни за висока температура?! И как тези данни могат да посочат , че са ИМЕННО за Корона-вирус ...?

Тогава все още не се наричаше COVID19, а " Китайският вирус".  Дали не могат да  бъдат използвани като превантивни мерки? Може би за стопиране разпространението на вируса, този метод да бъде предложен в СЗО?" 

Констатирах, че в Швейцария мерките за неразпространение на вируса бяха въведени много бавно, нерешително и несистемно, ЗА РАЗЛИКА от КИТАЙ!

Другата констатация беше, че в ЕВРОПА, в различните страни реакциите бяха абсолютно РАЗЛИЧНИ и често неадекватни на нарастващия пик на заразяване на хората. 

Например, във Франция първо казаха: "никакви маски", после " няма достатъчно маски", после "всички по домовете, никакво излизане"...

 

-  ИЗВОДЪТ, който се наложи след изследване на различните ПОЛИТИЧЕСКИ решения, беше : че НЯМА ПЛАН за действие пред една обявена епидемия, а после и пандемия!

НЕЗАВИСИМО, че има подписана КОНВЕНЦИЯ , която всъщност е едно ЗАДЪЛЖЕНИЕ на страните да спазват съответните мерки в такива случаи?!

 

От моят личен опит: ( на връщане от тази конференция, в самолета усетих странни, за грип, симптоми - такива, като силна хрема със съпътстващо, необичайно силно треперене, като треска , треперех с всичките си мускули...).  Помислих си тогава:" Дали пък не съм лепнала именно този COVID...?!". 

Отидох да се тествам  НЕ  за вирус, понеже бях сигурна, че ГО ИМАМ... , а за   АНТИТЕЛА  ова е КРЪВЕН анализ, който показва, че сте ИЗКАРАЛИ, имали вирус , и вашата имунна система - тези тъй наречени Т-cells, Т -клетки- защитници са изработили  отбранителните "войничета", ВАШАТА СОБСТВЕНА ЗАЩИТА- един вид ЕСТЕСТВЕНА ВАКСИНА!)) . 

Тогава си казах:" НЯМА нужда от друга ВАКСИНА, няма нужда от маски, ръкавици, понеже ОРГАНИЗМЪТ си Е ПРОИЗВЕЛ СВОЯТА! ". 

За мое най- голямо очудване, резултатът се оказа... негативен?!

То ест - НЯМАХ АНТИТЕЛА...?!  Обадих се на лабораторията "Рош" в Базел да питам какво значи това? Понеже има 300 мутации на вируса... Знаейки за какво става дума, ги питам : " за КОИ точно АНТИТЕЛА вие ме изследвате? " . 

Те ТАКА И НЕ МОЖАХА да ми отговорят... Защото НЕ СЪЩЕСТВУВАТ  300 ТЕСТА за всеки ЩАМ / МУТАЦИЯ на вируса?!

Това е моята история...

 

 Но като учен, мога да кажа, че: ако в НАЧАЛОТО на пандемията НИЩО НЕ БЕШЕ ЯСНО,  и ОСТАВИХМЕ на НЕСПЕЦИАЛИСТИТЕ да взимат мерки и да ИНТЕРПРЕТИРАТ този важен за хората на планетата въпрос,

СЕГА вече ВСЕ ПОВЕЧЕ групи УЧЕНИ се обединяваме в мнението, че : нещата еволюират, изясняват и   ЕДИНСТВЕНО КОНКРЕТНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ могат да предлагат мерки или лечениеа НЕ - тъй наречените "псевдо-учени", които ръководят страните ?!

 

Аз съм член на научната група HOLD UP- НОВАТА НАУКА!

Затова ДНЕС СЪМ ТУК : да обявя, че ИСТИНСКАТА НАУКА, ЧЕСТНИТЕ УЧЕНИ са тук и се обединяваме, за да КАЖЕМ на хората ИСТИНАТА

 

Е. К.: -  въпросът за ТЕСТОВЕТЕ:   

 

Д-р А.Ш.: Всички вече знаят за теста PCR , който показва НАЛИЧИЕТО на вирус. 

Но, за да знаем КАКВО ТЪРСИМ - би трябвало да МОЖЕМ да го ИЗОЛИРАМЕ именно ТОЗИ, КОНКРЕТЕН ВИРУС?!  

Тук се натъкваме на МНОЖЕСТВО от МНЕНИЯ,  КОНСЕНСУС от вирусолози, епидемиолози, имунолози: В такава ситуация, когато имаме някакъв вирус, който циркулира дадена година, ние ПРИЛАГАМЕ тъй наречения "КОРСИКАНСКИ ПРОТОКОЛ". Той дефинира следното: взимаме КРЪВНА ПРОБА  (на научен жаргон -"супа"),  отделяме я в отделен съд , САМО нейната РНК, НЕ е ДНК, което е по-сложната задача.  И от тази РНК се опитваме да ИЗОЛИРАМЕ дадения ВИРУС!

Това е един дълъг ПРОЦЕС на ПОЧИСТВАНЕ на тази " супа",  за да можем да ИЗОЛИРАМЕ  в друг съд САМО ТОЗИ, КОНКРЕТЕН ВИРУС!

Но ДОСЕГА - ТАКОВА ИЗОЛИРАНЕ НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНО!!!

Засега правихме само ТЕСТ  PCR....

 

Е.К. : От  публикациите разбираме, че например в Китай, прилагат извличане на течност от бронхиалните алвеоли на болен човек и там "намират" вируса. В Италия пък , един учен " констатира", че " НЯМАЛО " ЦЯЛОСТЕН ВИРУС, а милиарди ФРАГМЕНТИ от вируси и НЕ МОЖЕ да се говори за ИЗОЛАЦИЯ на ТОЗИ ВИРУС, на COVID 19! 

 

А. Ш: Да, правилна информация казвате:  научната общност от специалисти в областта са ЕДИННИ - НЯМА ЗАСЕГА изолиран ЕДИН ВИРУС, а " СИГНАЛИ" за присъствието на вирус. 

И КИТАЙ може да бъде упрекнат, че в началото НЕ ДАДЕ информация КАКВО ТОЧНО СА НАМЕРИЛИ?! По - късно се промениха и започнаха да сътрудничат повече със СЗО, но другата им грешка беше, че ПРЕПОРЪЧАХА - да НЕ СЕ правят АУТОПСИИ  на починалите хора...?!  

За щастие, в ИТАЛИЯ - след върха на кризата със заболели,  НЕ ГИ ПОСЛУШАХА и започнаха да ги правят, защото без патоанатомични изследвания, НЕ МОЖЕМ да разберем КАКВО  се е СЛУЧИЛО с дадения организъм?! 

Тези китайски препоръки създадоха това объркване в началото, защото ние НЕ РАЗБИРАХМЕ - с КАКВО  и С КОГО ИМАМЕ РАБОТА?! 

Към това се прибави и  предположенията за сходност с  вируса "ЕБОЛА", който НЯМА НИЩО ОБЩО с НОВИЯ ВИРУС, който е един вирус на ГРИПА, докато ЕБОЛА  е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАРАЗЕН  - и се предава само чрез КРЪВ, а НЕ чрез въздушно-капков път и болните умират за 24 ч. То ест - нищо общо! 

 

Е.К.:   въпросът за ТЕСТОВЕТЕ и СИМПТОМИТЕ ?

В НАЧАЛОТО: се правеше тест PCR- САМО на хора СЪС СИМПТОМИ, при това, за да им се направи - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изпращаха в болница. 

СЕГА: се правят масово...

Как, всъщност, функционират тестовете РСR?

 

Д-р А.Ш. - този въпрос за ТЕСТОВЕТЕ - е много комплициран! Защото засяга самата ДЕФИНИЦИЯ на ТЕСТА?!  

В началото :  ТЕСТЪТ не беше същият, както СЕГА... Това изследване все още предстои да направим...?!

ТРЯБВА ДА ПОПИТАМЕ ЛАБОРАТОРИИТЕ:

в НАЧАЛОТО - КАКВО СА ИЗПОЛЗВАЛИ , за да направят ТЕСТА ? 

В сравнение със СЕГА , когато той се прилага и към хора БЕЗ СИМПТОМИ, т.е. ЗДРАВИ?! Тук именно е " МИСТЕРИЯТА" с ТЕСТОВЕТЕ...?! 

В НАЧАЛОТО : тестваха НЕ БОЛНИ хора, безсимптомни, а САМО да разберат - ИМАТ ли ВИРУС или не, т.е. - НОСИТЕЛИ ЛИ СА, БЕЗ да са болни...?!

Прилагаха тъй наречения метод на "АМПЛИФИКАЦИЯ" ( увеличаване на активния вирус, който именно е патогенен, според една НОРМА от 25 единици)

СЕГА:  даже ЗАКОНОВО промениха правилата за тестване !

Например, през септември в Швейцария организмът за легални тестове Suisse medic - внесе промяна за изготвянето на тъй наречените " БЪРЗИ ТЕСТОВЕ", същите тези PCR - тестове, като приложиха тази " амплификация"/ активиране на вируса (или на негови фрагменти), при положение , че ако установим , че има изобщо вирус или фрагменти от него и им засилим активността, за да докажем, че е така, ни трябва МИНИМУМ ЕДНА СЕДМИЦА "отглеждане" на вируса в специална среда, за да се ПОДТВЪРДИ , че вирусът е наистина активен, то ест - патогенен?! 

Затова, в началото резултатите на тестовете изискваха много повече време, поне седмица. 

 

Става още едно СМЕСВАНЕ на ПОНЯТИЯТА: 

ПРЕДИ - говореха САМО за извършени ТЕСТОВЕ и отделно за заболели  "СЛУЧАИ" . 

СЕГА - ИЗРАВНИХА : за тях извършените ТЕСТОВЕ = на заболелите СЛУЧАИ!!!

 

То ест, виждаме  една ПРОПАГАНДА на ПАТОЛОГИЯТА!!!

 

То ест РЕЗУЛТАТИТЕ бяха ИЗКУСТВЕНО РАЗДУТИ, УВЕЛИЧЕНИ, защото не само положителните тестове се брояха за " СЛУЧАИ",  но и  ВСИЧКИ ТЕСТИРАЛИ СЕ...?!

При това, в Швейцария - нормата от 25 бе "тихичко"  повишена до 40-45, т. е.  ТЕСТЪТ бе нарочно амплифициран, активиран, като така дава повече вируси да бъдат уж " запеленгирани", а всъщност " разреждането" до 40 може да покаже само НАЛИЧНОСТ на  НЕ- активни вирусни фрагменти  при хора изкарали заболяването, чийто организъм е ИЗРАБОТИЛ антитела, и ТЕСТЪТ показва само НАЛИЧИЕ на минало заболяване, но НЕ - АКТИВЕН, т. е. ПАТОГЕНЕН вирус.

 

Затова СЕГА - СПЕЦИАЛИСТИТЕ подлагат на СЪМНЕНИЕ именно въпросите изобщо за ПАНДЕМИЯТА, ЕПИДЕМИИТЕ... И ТЕСТОВЕТЕ!

 

Досега използвахме тъй наречените " ХАРВАРДСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ", които са опровергнати с НОВИ документи. Те, на свой ред дефинират, че : ТЕСТОВЕТЕ досега НИКОГА НЕ СА ДОКАЗАЛИ НАЛИЧИЕТО НА ВИРУС?!  

 

Тогава ЗА КАКВО ГОВОРИМ?!?!?!

То ест ... досегашните " Харвардски изследвания" са опровергнати дори със заявленията: че " 90%  PCR- тестовете  НИКОГА НЕ са показвали ПАТОГЕННОСТТА  на вируса, а само следи от някакъв вирус, в минал период...

Значи, ако ТЕСТЪТ ви е ПОЗИТИВЕН, това означава само, че: или имате АНТИТЕЛА, които ви предпазват от някакъв вируса, или сте преболедували и са останали само СЛЕДИ от него, понеже сте го ПРЕБОРИЛИ, като за преминало заболяване!? То ест, вие може и да сте имали вирус, но ВАШАТА СОБСТВЕНА ИМУННА СИСТЕМА го е преборила и вие НЕ СТЕ БОЛЕН, ЗАРАЗЕН или "СЛУЧАЙ" с COVID19?!?! Още по- малко имате нужда да се изолирате или спазвате дистанция. 

Но най-важният извод за ТЕСТОВЕТЕ Е: че чрез тях СЕ РАЗБИРА, че вие СЪВСЕМ НЕ СТЕ  СЛУЧАЙ , носител С  COVID или сте "БОЛЕН" от COVID?!?!

 

Е. К.: - по  въпроса за МУТИРАЩИТЕ ЩАМОВЕ на вируса.

ТЕСТОВЕТЕ днес способни ли са да идентифицират един мутирал щам?

 

Д-р А. Ш. : Много точен въпрос!

За ВСИЧКИ съществуващи КОРОНА- вируси има ОБЩА база за установяване на мутации : прави се ДЕКОДИРАНЕ на ГЕНОМА, за да се установи КОЙ ТОЧНО ВИРУС е представен: взима се целият геном на вируса, разбива се на участъци и се изследва участък след участък - за да се установи в кой участък има промяна - т. е. мутация.  Именно този УЧАСТЪК ви дава информация за КОЙ ВИРУС става въпрос : за грип ли, за папилома - вирус ли или за друг от многобройните съществуващи вируси.

Но ТАЗИ МУТАЦИЯ  е конкретният ЩАМ, който ни дава информация за САМИЯТ ВИРУС - за да го различим кой е той?

Затова, ваксините са направени за " миналогодишния" щам на грипния вирус, а не за сегашния?! 

 

Е.К. : Вие говорихте за ВАКСИНИТЕ, изработени за миналогодишния щам на грипния вирус, КОЙТО е сезонен вирус. Но OFSP ( Office Fédéral de la Santé Publique) Федералният Департамент за Обществено Здравеопазване престана да събира цифрите за починалите от грип, понеже имали сходни симптоми с тези на COVID19.  

 

Д-р А. Ш.: За да се направи ваксина за грипа от тази 2020-21 година, трябва да проследим колко души са се разболяли от грип А( дошъл през декември миналата година, от грип В - дошъл през януари, като почти в същото време започна и COVID19 - февруари, март). 

Т. е. - COVID19  е СЪЩО СЕЗОНЕН вирус, защото има сезонни амплитуди - пик на заболяването през студените сезони и спад - през лятото.

 

ДНЕС имаме МИНУС 97% ПОЧИНАЛИ и ПЛЮС 40% -60%направени ТЕСТОВЕ?!!! Абсолютен парадокс?! 

Тази година, когато COVID19 се "появи", с всеки заболял, той започна да ОТСЛАБВА, като действие?! То ест, всеки следващ заразен, беше с по-слаб вирус?! Приличаше на куршум, който при всяко изстрелване, губеше от своите сачми.  

Това беше изследвано в Сингапур и излезна СТАТИЯ, в която се ДОКАЗВАШЕ, че в средата  на генома, се е отделил един нуклеид, който изхвърля своята "капсула", която се оказа НЕ ПАТОГЕННА, НЕ - ЗАРАЗНА!  

Това ни даде основание да отчетем, че този вирус COVID19  вече е МУТИРАЛ, трансформирал се е ! Той Е още сред хората и се предава от човек на човек, НО се СВЪРЗВА с ДРУГИ - ендемични ( съществуващи в околната среда) РИНОВИРУСИ, представени изобилно в студения сезон, но за които НЕ СЕ ГОВОРИ НИКОГА, че са навсякъде?! За тях изобщо НЕ ПРАВИМ ТЕСТОВЕ?! 

Например, изследвахме НОВ вирус, идващ от 23 души от Мароко, който предствлява НОВ, РЕКОМПОЗИРАН ("съставен") РИНО- вирус. Те бяха ИЗЛЕКУВАНИ и не са вече в статистиката за COVID19. 

 

Но, какво става с " ОТСЛАБНАЛИЯ" COVID19? Той не е изчезнал, понеже си е сезонен, но НЕ Е ПАТОГЕНЕН до момента, когато се " СРЕЩНЕ" с някой от рино- или грипните вируси. Тогава е възможно да се рекомпозира с някои от тях и  виждаме един  НОВ ГРИП!  

 

Но, да не изпадаме в ПАНИКА, ще се лекуваме със съществуващите средства, такива, като ИМУНОТЕРАПИЯ:

- повече СЪН, почивка;

- храним се добре,пием много вода

- взимаме големи дози вит. С, Д, ЦИНК.

То ест, НИЕ СМЕ ПОДГОТВЕНИ да реагираме, знаем КАК и се справяме добре. 

ТОВА предлагаме , като РЕАЛЕН МЕТОД на действие - ИМУНОТЕРАПИЯ, засилване на имунните сили на всеки организъм, а НЕ - ВАКСИНА, защото

ТЯ НЯМА да бъде ВАКСИНА срещу АКТУАЛНИЯ ВИРУС! Най- много - да бъде ваксина срещу МИНАЛОГОДИШНИЯ ВИРУС, който е възможно да се " разхожда" още някъде тук и там днес.

Именно за този " меланж" / смесване на понятията става дума днес!

 

Е. К. : по тази логика, бихме ли могли да кажем на хората, че колкото е по- заразен и смъртоносен един вирус, толкова е "по- безопасен" ?! 

Като например, вирусът на ЕБОЛА?

 

Д-р А. Ш - Всеки вирус има различни характеристики ( морфология, период на инкубация, заразяемост). ЕБОЛА и КОРОНА - вирусите ги познаваме от МНОГО  ОТДАВНА. Имаше един блестящ френски учен в СЗО, специалист по ЕБОЛА, който обясни, че когато един вирус е силно заразен и смъртоносен, ние знаем КАК да действаме : достатъчно е да изолираме добре заразения, да не докосваме неговите кръв или секрети,да не се прегръщаме , целуваме с болния, а ако  настъпи смърт - не пипаме трупа и не правим аутопсия. Значи, ако сме подготвени, бихме могли да реагираме с АДЕКВАТНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ . Тогава изолацията и дистанцията се реални методи на ограничаване на  разпространението. И така той не се разпространява, като един истински вирус. Но с ЕБОЛА е различно. Страхът от нея не се разпространи и съответно - беше овладяна заразата. 

СЕГА, с COVID 19 е коренно РАЗЛИЧНО

 

Е.К. : - по отношение на К19 , на нас от самото начало ни казаха, че ще има МНОГО ЗАРАЗЕНИ, ЖЕРТВИ( т.е. смъртни случаи), НЯМА ДА ИМА ЛЕГЛА В БОЛНИЦИТЕ...

Знаете ли за случаи с изпратени НОВИ , непипнати тестове PCR, които се върнаха " позитивни" в неотворени упаковки?

 

Д-р А. Ш. - имах случаи за тестове , взети от НОСА ( това е една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА, ЧУВСТВИТЕЛНА ЗОНА В ГЛАВАТА на човека, много близко до мозъка, съвсем близо до хемато- енцефалната бариера, където, неизвестно защо  за МЕН - са правени тестовете много надълбоко и с НЕСТЕРИЛЕН ВРЪХ НА ПАМУКА, по който има нано-частици и те могат лесно да бъдат предадени на мозъка, т. е.  хората да бъдат ЗАРАЗЕНИ с нано-частици по този начин?! Да не говорим, че имаше и случаи на перфорация на носните кухини при взимане на този тест?!

Когато спокойно можеше да се взима проба от слюнката , от вътрешната страна на бузата, чрез леко натъркване, но безопасно за носа и мозъка?!   И това винаги се е правело  досега.

За МЕН и моите колеги - ТОЗИ ТИП ТЕСТ В НОСА - е ЛИШЕН от всякаква научна логика и цел, обратното : настройва ни тревожно и подозрително към цялата сегашна РАЗДУХВАНА ПАНИКА И ИСТЕРИЯ ! 

Понеже СЕ НАЛАГА една НЕИЗПОЛЗВАНА ДОСЕГА практика за тестване при един НЕИЗВЕСТЕН ДОСЕГА вирус, като се пропагандира паника и чувство на страх! 

Въпросът е : КОМУ Е НУЖНО ВСИЧКО ТОВА И С КАКВА ЦЕЛ?

 

За PCR- "ПОЗИТИВНИТЕ" тестове - ние имахме ред важни въпроси : ПРОТЕСТИРАМЕ срещу ЛИПСАТА на данни!

ЗАЩО НЕ СЕ посочваха броят на "АМПЛИФИКАЦИИТЕ"на теста   ("РАЗРЕЖДАНИЯТА" на активността на вируса)?  

В Канада,  в момента задължават хората да се тестват на всеки 15 дена?!  

Те използват един БИО- АКУСТИЧЕН тест на ГЛАСА, който излъчва електро- магнитни вълни с определена дължина, които могат да диагностицират наличие/липса на вирус.  

За PCR-  тестовете , ние с  моите колеги смятаме, че НАЙ- ВАЖНИЯТ показател -  АМПЛИФИКАЦИЯТА  трябва да бъде посочена и ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ трябва да бъде ЕДНАКЪВ за всички страни - между 25 и 30, но НЕ ПОВЕЧЕ! То ест нямаме единни показатели! 

 

Е.К.:- въпросът ЗА ВЪЗРАСТТА?

Много ни говориха , че хората от 65 год възраст нагоре били в "РИСКОВАТА ГРУПА"! Може ли да говорим за ВЪЗРАСТТА, като рисков фактор? Или по- скоро - за здравословното състояние?

 

Д-р А. Ш.:- Ще ви кажа, че аз съм именно специалист по "Превенция и болести, свързани с възрастта".  

В случая с COVID19, смятам, че този въпрос е един СКАНДАЛ !

Така стигматизират хората по възраст, като слагат в рисковата група хора

" от 65 год възраст и нагоре"... , знаейки обективно, че хора между 85 и 90- год възраст са , естествено, по- близко до момента на смъртта, отколкото тези на 65 год, които обаче са сложени в същия " кюп"?!?!

Това ИЗОБЩО НЕ Е въпрос НА ВЪЗРАСТ , а на жизненост и здраве на всеки човек. Има " възрастни" с много по - добри  биологични показатели ( БИО- МАРКЕРИ), отколкото " младите" в " нерисковата група" . 

Тези БИО- МАРКЕРИ, които НЕ са показатели за възрастта, а са показатели на МЕТАБОЛИЗМА на човека, на полиморбидността( дали има няколко заболявания),  медикаментозната интерактивност, дали съществува метаболитния синдром - наднормено тегло ( независимо от възрастта), което е пряк източник и причина за възпалителни състояния.  

И, ако човек се зарази с  този нов вирус COVID19, ПРИ наличието на хронични възпалителни състояния, виждаме, че недостигът на кислород  се проявява много по- силно НЕ защото човек е възрастен  или не, а защото се активират неговите ХРОНИЧНИ, от години безпокоящи го, състояния или заболявания. 

Възрастните, които умират - са предимно от 80 год възраст нагоре , а не - от 65; а младите , които умират - са предимно с наднормено тегло ( особено в САЩ, където това е национален проблем) , с имунодепресивни  заболявания ( с чувствително намалена имунна защита ) или неадекватно лекувани. 

В Домовете за възрастни хора се знае, че 1- во там е силно медикализирано обслужването ( има доста хора с Алцхаймер) и 2-ро там са наистина биологично възрастни  хора , които са на 1 година или няколко месеца от смъртта. Тези хора са, естествено, (с или без COVID19) подложени на всякакви рискове.  Включително и за ГРИПА! 

 

Е.К. : - какви бяха ОФИЦИАЛНИТЕ МЕРКИ за тези възрастни хора? Имате ли информация?

 

Д-р А. Ш: - Централизирана, методична информация нямам, имам наблюдения и информация за отделни " случаи". В някои Домове за възрастни реакцията беше на висота и успяха да предпазят хората. В други - именно чакаха разпоредби "отгоре", а те не дойдоха и настъпи хаос?! 

 

Всъщност, проблемът беше в ЛОШАТА ИНФОРМАЦИЯ , ЛИПСАТА НА ИНФОРМАТИВНА ПРОЗРАЧНОСТ и ТЕНДЕНЦИЯТА : НЕ да помогнат на хората, а по- скоро да ги объркат .

Бих го нарекла "ИНФОРМАЦИОНЕН ТЕРОРИЗЪМ" , поради СМЕСВАНЕТО и ПРОТИВОРЕЧИВАТА ИНФОРМАЦИЯ, което вся ПАНИКА, СТРАХ, ЗАБЛУДА, БЛОКИРАНЕ И ОБЪРКВАНЕ през цялото време. 

ТОВА БЕШЕ НАЙ-ЛОШОТО НЕЩО, което ни се случи! 

 

Е.К: Беше назначен един НАУЧЕН СЪВЕТ, чиято роля беше  да даде КОМПЕТЕНТНА информация на " ВЗИМАЩИТЕ РЕШЕНИЯ" - на УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Свършиха ли си работата или имаше пропуски?

 

Д-р А.Ш.: - имаше един РАПОРТ " La TASK force National Scientifique  du COVID19". 

В него има ВСИЧКО, каквото ТРЯБВАШЕ да се направи и ВСИЧКО, каквото НЕ НАПРАВИХА. Познавам хората, които са в този научен съвет! 

В този НАУЧЕН СЪВЕТ - КОЙ взима думата и казва на политиците : " Нещата , решенията НЕ СА ПРАВИЛНИ?! От гледна точка на професионалната ЕТИКА , кой ще посмее да им каже :"- КОМУНИКАЦИЯТА е извратена, променена? Вие разпространявате НЕВЕРНИ ДАННИ! Вие НЯМАТЕ ПРАВО да действате ТАКА?!". Дори от гледна точка на МЕЖДУНАРОДНИТЕ САНИТАРНИ МЕРКИ, също и при ситуация на риск, които всички държави ПОДПИСАХА? Кой го направи?!

 

ИНФОРМАЦИЯТА на ДАННИ за РИСКА и МЕРКИТЕ, взети спрямо тези данни ТРЯБВА да бъдат давани ЕЖЕДНЕВНО и съответно да се прави ЕЖЕДНЕВНА ПРЕЦЕНКА с ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ : АДЕКВАТНИ мерки , за да се ПРЕДПАЗЯТ или ЛЕКУВАТ ХОРАТА, но НЕ  да се спира ИКОНОМИКАТА или да се ОГРАНИЧАВАТ хората в ежедневния им  начин на живот: не с ограничения хората да излизат навън или да пътуват?!

 

- Или дори по въпроса за НОСЕНЕТО на МАСКИ ?!

СЗО казват, че ТЕ ИЗОБЩО НЕ СЛУЖАТ ЗА НИЩО - нито за предпазване, нито за хигиена. А ТОЧНО ОБРАТНОТО - ВРЕДЯТ на оксигенацията (постъпването на кислород в мозъка).  Това са АНТИСАНИТАРНИ МЕРКИ?!

Тогава се питаме: за КАКВО СЛУЖИ СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ?

Ако Швейцарската федерация подписва тази Конвенция за ОБЩИ мерки , а след това НЕ Я СЛЕДВА и  "налага" точно ОБРАТНИ, на медицинските препоръки, мерки?! 

И този НАУЧЕН СЪВЕТ, (НЯМА ДА СИ СПЕСТЯ МНЕНИЕТО !) , в който влизат лекари, които лично познавам, като например  д-р Саня Юрс от Университета в Женева,  които НИЩО НЕ ПРАВЯТ...?!

Те са ТАМ, за да определят ЕТИКАТА на поведение ( даването на ИНФОРМАЦИЯ) спрямо  политиците.

И какво правят : превръщат " етиката" в " политика", преобръщат истинското значение на термина " етика", което означава преди всичко честност и принципност, спрямо ролята и отговорността към хората, а стават "политици", взимащи решения - ОБРАТНИ на здравия медицински смисъл и професионална отговорност.

 

Е.К. : - въпросът за ИНТУБАЦИЯТА:

В началото на " епидемията", при реанимация на "пациенти с COVID19" се прилагаше масово интубация (директно подаване на кислород в алвеолите на бронхите). Имаше доста смъртни случаи. 

Това разпореждане на СЗО ли беше?! 

И сега, при тъй наречената " втора вълна" каква е медицинската реалност?

 

Д-р А.Ш.  - интубацията по принцип е една процедура, която се прилага в много КРАЙНИ случаи, понеже е  с ВИСОК РИСК за живота. 

Но ..., отново  се сблъскахме с " ПОЛИТИЧЕСКА" тенденция : например , в Ню-Йорк  ви плащат 15 000 $, ако интубирате един болен и ОЩЕ 5000$, ако той е с COVID19...?! Тази " СТИМУЛИРАЩА" финансова компонента кара лекарите да интубират по- масово.

ИЗВОДЪТ е, че "финансовото стимулиране" за прилагане на определена  медицинска практика е... ПОЛИТИЧЕСКО!

СЕГА, след болшинството летални случая с интубиране, се промениха малко нещата : прилагат се повече инхалатори, оксиметри ( уред за измерване нивото на кислород ), изпращаме хората по домовете с инхалатори и други антигрипни  мерки. 

И мога да кажа, че имаме НАПРЕДЪК в РАЗБИРАНЕТО на тази болест: 

Преди НЕ разбирахме ЗАЩО изведнъж се проявява този " СКОК на ЦИТОКИНИТЕ"( "cytokine storm))?! Защо този недостиг на кислород в кръвта и другите специфични симптоми ( пулмонологични най-вече?! ) 

Протоколите за медицински действия станаха по-прецизни. 

Имаше и спорове в използването на хлорхидроксина, инхалатора с кортикоид и имунотерапията. 

СЕГА ни е МНОГО ПО-ЯСНА тази болест и съответно протоколите се адаптират постоянно. Съответно, имаме МНОГО ПО-МАЛКО СМЪРТНИ случаи! И това вече е голяма крачка напред! 

... СЕГА: Отново има разлика между НАУЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ и ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕАКЦИЯ!

Когато се използва термина " СЛУЧАЙ".  В МЕДИЦИНСКИ смисъл " СЛУЧАЙ" означава  нещо НЕГАТИВНО, ИЗВЪН НОРМАТА , нормалността!  За нас това означава, че има ПРОБЛЕМ. 

И , използвайки " неяснотите" в началото на кризата, потапяйки хората в ПАНИКА, в хаотичен СТРАХ, ОБЪРКАНОСТ, поради НЕИЗВЕСТНОСТТА, СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ да използват същата реторика! 

Да, в НАЧАЛОТО имаше много сложни, неясни  " случаи". Имаше СМЕСВАНЕ на тези " случаи" с появата на обикновения грип. Но COVID 19 се появи едновременно с " нормалния" грип. И това създаде объркване, конфузия. Болниците бяха претрупани и лекарите не знаеха КАК да ги лекуват. Настъпи хаос.

ДНЕС : вие можете да вземете рапортите на Департамента по здравеопазване на Швейцария и констатирате, че ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА има МИНУС 97%  починали?!  То ест, особена разлика с починалите от грип - НЯМА...?! 

Нито даже в сравнение с предишни години- НЯМА ПОВЕЧЕ?! 

 

ИЗВОДИТЕ са следните:

- има много ПО-МАЛКО починали , отколкото МНОГОТО ПОВЕЧЕ НАПРАВЕНИ ТЕСТОВЕ?! 

- ТЕСТЪТ НЕ Е ВЕРЕН, показателен , защото НЕ измерва НИТО вашата ЗАРАЗЯЕМОСТ, нито КОЯ ТОЧНО БОЛЕСТ имате. 

- в Швейцария прилагаме МАКСИМАЛНАТА АМПЛИФИКАЦИЯ ?! ЗАЩО ?! Може би защото имаме 3 - те "BIG PHARMA"-  производители на тестове от 10-те TOP  в света ? 

Възниква въпросът: значи ли това, че ТЕЗИ, които ПЕЧЕЛЯТ НАЙ- много от ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕСТОВЕ - СА ТЕЗИ, които диктуват т. н.

" ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ" - ТЕ са тези , които " КАРАТ" хората да си правят тестове?!

 

Е. К .: Ако, въпреки всичко, се опитаме да останем позитивни в тази ситуация, можем да кажем, че тази година беше една много " плодовита" за отделни лаборатории, някой "добре спечели"  тази година...

 

А.Ш. : Да..., да обърнем нещата позитивно, означава да кажем, че цялата тази ситуация наложи едно интензивно  " състезание" за изнамиране на

НЕ-инвазивен тест, приложим за всички; навлязоха последни иновации , които могат да се приложат, за да могат нещата наистина да бъдат КОНТРОЛИРАНИ, в РАМКИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЕТИКА, в една НОВА НАУКА с ИСТИНСКИ УЧЕНИ?!  Защото ХОРАТА много изстрадаха, но от друга страна - НАСТАНА ЕДНО ОСЪЗНАВАНЕ за ЦЕННОСТТА НА ЗДРАВЕТО  и на ЖИВОТА, "благодарение" на "болестта"! Това е новото, позитивното, извлечено от негативното.

 

Е. К. : В РЕЗЮМЕ,  днес  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КАТЕГОРИЧЕН и СИГУРЕН, че: 

- ВИРУСЪТ Е ИЗОЛИРАН И ДЕФИНИРАН

- ТЕСТЪТ PCR  е ВЕРЕН и СИГУРЕН, понеже НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ТОЙ ТЪРСИ И КАКВО НАМИРА?

- ВИРУСЪТ МУТИРА постоянно, тогава КАКВО " ОТКРИВА"  един ТЕСТ, "ХВАЩА" ли  МУТАЦИЯТА, ЩАМА?

- максималната АМПЛИФИКАЦИЯ, която се практикува ( поне в Женева) - която обикновено показва ПОЗИТИВЕН РЕЗУЛТАТ, на КОЯ ЛАБОРАТОРИЯ ПРИНАДЛЕЖИ?! На НИКОГО НЕ ДАВАТ ИМЕТО на ЛАБОРАТОРИЯТА?!?! ЗАЩО???

- КОЛИЧЕСТВОТО ТЕСТОВЕ - е ОГРОМНО, тестираме хората все ПОВЕЧЕ и ПОВЕЧЕ, " ПОЗИТИВНИТЕ СЛУЧАИ" са повече, но в същото време КОЛИЧЕСТВОТО ПОЧИНАЛИ  се " СРИНА" до МИНУС 97%, което е ФАКТ КАТЕГОРИЧЕН?! 

 

А. Ш. : Резюмето ви е абсолютно ТОЧНО, защото ВСИЧКО, което НАЗОВАХТЕ Е ДОКУМЕНТИРАНО!  ТОВА ГО КАЗВАМ, за да подчертая, че ВСИЧКО ТОВА СА ФАКТИ, ДОКУМЕНТИРАНИ, а НЕ СА просто слухове и " вярвания". В дадения момент можем да кажем, че преобръщаме "вярванията " на хората и изграждаме НОВИ " вярвания" или КРИТЕРИИ. 

И още веднъж за яснота, по отношение на ТЕСТА PCR - прилага се на хора БЕЗ СИМПТОМИ , НЕ БОЛНИ. Той показва САМО - " СЛЕДИ " от неактивен вирус. 

И за да се изяснят наистина нещата - се налага да се прави ВТОРИ ТЕСТ, да се помести в съответната  "среда",  ВЕЧЕ АМПЛИФИЦИРАН , но НЕ повече от 25-30, за да докаже, че сте наистина болни. Това ще е един ИСТИНСКИ ТЕСТ!

И ТОВА е ВАЖНО ДНЕС! 

 

Е. К. Благодаря  за ценната информация! 

Въпрос: Вие ДОСЕГА НЕ БЯХТЕ ЛИ ПОКАНЕНА, като СПЕЦИАЛИСТ, ИНТЕРВЮИРАНА в големите медии, в най-слушаните, четени и гледани предавания?

 

А. Ш. Веднъж участвах Он - лайн в едно запитване и още веднъж в една конференция, пред политици , в средата на октомври - в Женевския Университет, за който дебат НЯМАШЕ НИКАКВА ОБЯВА или РЕКЛАМА . Участници бяхме заедно с проф. д-р Франсоа Питé от Кантоналната болница в Женева, Ректорът на Университета в град Лил Тиери Манян , Председателят на Синдикатите Пиер- Ив Майар и една журналистка от " Трибюн де Женев". Това беше един дебат, на който журналистката напористо налагаше своите разбирания за проблемите и "остави" само 10- тина  минути за дебатите, на който си казах:" Това НЕ може да е случайно, усеща се една агресивна тенденциозност да се " ЗАБУЛЯТ" нещата, да не се разкрият ФАКТИТЕ."

Познавам много добре проф. Пите и г- н  Майар, понеже ги бях поканила за дискусии по темата " ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ" през " Седмиците на пандемията". 

Тогава категорично заявих,  че:

- ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧЕТЕМ и да ДАДЕМ СМЕТКА за ситуацията!

- Не бива да вярваме на ФАЛШИВИТЕ новини. Има ГОЛЕМИ РАЗМИНАВАНИЯ между НАУЧНИТЕ и ПОЛИТИЧЕСКИТЕ изказвания и тенденции. Има ФАЛШИВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ И МЕРКИ, които НЕ СА  НАУЧНИ!

- Има САНИТАРНИ РАЗПОРЕДБИ на СЗО, издадени в документ на всички езици и подписани от всички страни , които ПРЕДПИСВАТ: какво МОЖЕМ да правим и какво НЕ МОЖЕМ, понеже засягат ФУНДАМЕНТАЛНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА!

 - ВСЯКО ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ трябва да се взима- СПОРЕД КОНКРЕТНАТА, ОЧЕВИДНА СИТУАЦИЯ във ВСЯКА СТРАНА, че то трябва ЕЖЕДНЕВНО да бъде АНАЛИЗИРАНО и АДАПТИРАНО. 

Но понеже ТЕЗИ САНИТАРНИ РАЗПОРЕДБИ НЕ БЯХА ПРИЛОЖЕНИ:

- ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ОТЧЕТ за ПРИЧИНИТЕ на това неизпълнение.

В момента, и на НАЦИОНАЛНО, и на МЕЖДУНАРОДНО НИВО - има вече многобройни ПРОЦЕСИ,  както прави в момента д-р Райнер Фюлмиш, който отваря процес срещу Правителството на САЩ и Германия!.

В ШВЕЙЦАРИЯ - също има НЯКОЛКО ПРОЦЕСА  СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА - С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ за "Излагане на опасност живота на хора",  "Фалшива информация",  " Отнемане на свободата на личността" и др. 

То ест , на ПОЛИТИЧЕСКО НИВО - ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧЕТАТ ! 

Но на НАУЧНО  НИВО - СЪЩО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧЕТАТ, КОИ СА ТЕЗИ УЧЕНИ,  на чието мнение политиците са се позовали?

Ако са работили САМО  с ЕПИДЕМИОЛОЗИ -а НИЕ сме работили доста години с тях,  това е тъй наречената " тунелна визия" , тясно специализирана. Те НЕ са СПЕЦИАЛИСТИ  НИТО ПО ПАНДЕМИИТЕ, НИТО АНТРОПОЛОЗИ, които имат предвид социо-културни и биологични фактори, нито МИКРОБИОЛОЗИ, още по- малко ИМУНОЛОЗИ!? 

Имаме един блестящ специалист в Швейцария - проф. СТАДЛЕР, СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН ИМУНОЛОГ, който ОПРОВЕРГА И ДОКАЗА  аргументирано и научно, че СЪЩИЯ ТОЗИ ТЕСТ- PCR - е изобщо НЕВАЛИДЕН И НЕВЕРЕН! 

Той беше изслушан на Парламентарната асамблея на Правителството и ... КАКВО стана после  на ПРАКТИКА? ... УВЕЛИЧИХА БРОЯ НА ПРИЛАГАНИТЕ ТЕСТОВЕ...??? Когато ВСИЧКИ вече знаят, че ТЕСТЪТ PCR Е НЕВАЛИДЕН?!?!

 

Значи,   ТРЯБВА ДА СЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА:

- затварянето на хората, което СЪЗДАДЕ  болести!

за всички МЕРКИ , НАЛОЖЕНИ на хората, които СЪЗДАДОХА чувства на СТРАХ и ги БЛОКИРАХА - това са " мерки", фактически ,СРЕЩУ ЗДРАВЕТО, създаващи РИСК за ЖИВОТА  на хората!

 

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ, че е ИЗБРАНО от НАРОДА и НАРОДЪТ е ТОЗИ, който плаща заплатите на " ИЗБРАНИЦИТЕ СИ"!

Следователно, ТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ХОРАТА, които са ги избрали!

И НИЕ - УЧЕНИТЕ сме ТЕЗИ, които ИМ КАЗВАМЕ ИСТИНАТА!

 

Е. К. Вярно е, че НЕ МИСЛИМ ФАКТИЧЕСКИ по този въпрос, вероятно надявайки се, че " СМЕ ИЗБРАЛИ" " по- добрият, по-компетентния" от нас , за да взима решения ЗА НАС и ВМЕСТО НАС...

Но в ПОДОБНИ , на СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ,  е важно ВСЕКИ да ВКЛЮЧИ РАЗСЪДЪКА СИ . 

Ето, вече сме в края на 2020 година. Или през декември, или в началото на следващата година ще трябва да си дадем сметка за КОЛИЧЕСТВОТО УМРЕЛИ хора през изтеклата година, сравнявайки броят им през миналата година, също и за ПРИЧИНИТЕ за смърт. 

Вие , със сигурност сте чели информацията , че до това лято БРОЯТ НА ПОЧИНАЛИТЕ в Швейцария съвсем НЕ Е ПО-голям от този през МИНАЛАТА година. 

Всеки месец ни дава информация за преценка, в зависимост от положението.

И забелязваме, че СЕГА хиляди хора САМИ са се затворили на КАРАНТИНА, бидейки абсолютно ЗДРАВИ...?!

Какво е Вашето мнение по тази констатация, още повече, че СЗО НЕ ПРЕПОРЪЧВА наново ЗАТВАРЯНЕ, посочвайки примера със Швеция?

Какво мислите за затварянето на хората и за карантината?

 

А. К.: Знам, че много политици , с които съм разговаряла съзнават, че има нещо странно и неправилно, невярно. 

Но КАК ДА РАЗПЛЕТЕМ " ВЕРИГАТА за ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ", и КАК ДА РАЗБЕРЕМ : КОЙ казва на кого КАКВО  и кой взима решенията, спуска разпоредбите? 

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН , мисля, Е ВСИЧКО ДА СЕ ДОКУМЕНТИРА И ЧРЕЗ ПРОЦЕСИ ДА СЕ " РАЗПЛЕТЕ" КОЙ , в крайна сметка, е взимал тези решения?

АЗ самата, заедно с много други учени от Лекарската и научна гилдия такива, като гореспоменатия проф. Стадлер - СМЕ АНГАЖИРАНИ , като СВИДЕТЕЛИ от НАУЧНАТА ОБЩНОСТ НА ТЕЗИ ПРОЦЕСИ. Там ЩЕ ТРЯБВА да ни ОБЯСНЯТ - 

КАК СЕ СЪЗДАДЕ И ЛАНСИРА ТАЗИ ДЪРЖАВНА ЛЪЖА?!?!  

 

И, за да не бъда голословна, пак повтарям,  ВСИЧКО Е ДОКУМЕНТИРАНО: 

лъжата за тестовете PCR е вече черно на бяло документирана,

 че НИЩО НЕ ДОКАЗВАТ по отношение на COVID19.

- ТРЯБВА ДА НИ ДАДАТ ПЛАНА , да КАЖАТ ЯСНО - КАК ДА ИЗЛЕЗНЕМ ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ в международен  план и локално - в Швейцария.  Защото тук и ДОСЕГА имаме РАЗЛИЧИЯ в разпоредбите : в немската част НЕ НОСЯТ МАСКИ...?! Докато тук, във ФРЕНСКАТА част  ( т. н.  Романска Швейцария - носят?!?! Нещо разбира  ли се ?!

- като цяло - НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА МЪДРОСТ, зрялост , логика и ОТГОВОРНОСТ?! 

 

Е. К.  За политическите решения и мерки в последно време, какво мислите? 

Маските?! Нужни ли са?

 

К. Ш. -  Определено от една страна, имаме една абсолютно неконтролируема СЪЗДАДЕНА СУМАТОХА , която се предаде чрез нелогични мерки и препоръки и влезна в частния живот на хората, и от друга страна - ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТТА. 

Швейцария е все пак в една политическа система, базирана на референдумите. Минаха няколко. Но почти нищо не се промени.

И се налага въпросът: КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПРАВИЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ  от страна на управляващите към народа?! А народът- кога ще излезне от състоянието на вцепенение и страх?!

Затова, смятам, че работата, която вие вършите - да информирате хората по максимално ясния начин , е чудесна!  И интервюирайки специалисти - давайки референции, такива, като източниците на истинската информация, вършите колосална работа , която трябваше да бъде свършена  от управляващите . По този начин хората се образоват, мислят самостоятелно, поемат отговорност за живота си сами, виждат, че ние- учените работим за тях, за всички нас и заедно можем да направим пробив в един или друг неизвестен проблем. 

Затова  смятам,  че най-важното сега е  МЕТОДОЛОГИЯТА: 

базирам се на моят 30-годишен професионален , научен опит като изследовател. Започнах , като клиницист и защитих дисертация към СЗО в областта на " Менталното и обществено здраве в различните популации и народи" , работила съм в гериатрии, с данни за възрастовите промени . И мога да кажа, че остарявайки, организмът става все по хетерогенен (събира няколко заблявания) . 

ЕПИГЕНЕТИКАТА  ( условията , в които живее, се храни, има физическа активност, социални контакти, емоционални връзки ), играе ОПРЕДЕЛЯЩАТА роля, а съвсем не генетиката!

В методологията на изследване на остаряването на човешкия организъм

 направихме следната важна констатация за ВАКСИНИТЕ :

ДОСЕГА НИКОЯ ВАКСИНА , НИКОЕ ЛЕКАРСТВО НЕ Е ТЕСТВАНО за странични ефекти - в тъй наречената " рискова група " при ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА! НИКОЯ ВАКСИНА ИЛИ ЛЕКАРСТВО?!  

И когато попитахме Suisse medic - организмът за тестване и разрешаване на медикаменти за производство - защо не се  тестват в тази възрастова група (80-95), те просто ни отговориха:" ами,никога не сме мислили за това...?!).

И това не е само за медикаментите.

За ВАКСИНИТЕ - трябва да се изработи НОВ РЕГЛАМЕНТ -НЕПРЕМЕННО ДА БЪДАТ ТЕСТВАНИ В НАЙ-РИСКОВАТА ГРУПА  от 80 -год.  и нагоре, тъй като те умират, естествено,  най- много?!

И от друга страна:

НИКОЯ ВАКСИНА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОИЗВЕДЕНА, АКО НЕ Е ТЕСТВАНА ЗА АНТИТЕЛА?!? 

Аз, например, когато давах кръв, ме изследваха за антитела на туберкулоза . Оказа се, че ги имам ! Това значи , че ВАКСИНА за ТУБЕРКУЛОЗА - НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА МИ ПРАВЯТ!

 По същата логика и с COVID 19. Ако имате  антитела за COVID , а те ви сложат ваксина за него( т. е. ви заразят  с него, във вид на ваксина), значи , че ако сте със слаб имунитет - ще се разболеете ! И може да е фатално...

ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ с тази ВАКСИНА ще бъде : 

1)  да се разбере към  КОЙ ЩАМ на вируса са направили ваксина?  Понеже има 290 щама / мутации... 

2) Тествали ли са я?  Какъв риск поемате, като отговор на ваксината? 

3) Била ли е тествана при  възрастни над 80- год. възраст, които са реално в рисковата група 

4) тествана ли е при мъже и жени поотделно, понеже ДВАТА ПОЛА реагират РАЗЛИЧНО като метаболизъм. Както при лекарствата.  Например в Германия при разработването на едно кардиологично лекарство, бяха дали същите дози на жени, както предписват на мъже. Жените реагираха с огромни сърдечно -съдови проблеми  и риск да умрат.  

 

Това е МНОГО ВАЖНО хората да го разберат: 

ВАКСИНАТА НЕ Е ТЕСТВАНА !

Трябва да анализирате ИМУНИТЕТА СИ, като БЪДЕТЕ ТЕСТВАНИ ЗА АНТИТЕЛА, ПРЕДИ  да си сложите ваксина, понеже, ако вече ги имате , значи си имате собствена, индивидуална " ваксина" . И една допълнителна може да ви срине!

- Учените от Университета в Станфорд обявиха, че вече 95 %  от населението сме естествено имунизирани срещу корона -вирус! 

ИДЕЯТА Е да разработим една ПЕРСОНАЛИЗИРАНА ВАКСИНА с показатели за всеки човек.  И да НЕ ПРИЕМАМЕ " ВАКСИНА" за ВСИЧКИ, МАСОВА. Такава просто НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!

 

Е. К. : Като финал, какво бихте ни посъветвали, за да си повдигнем имунитета в това хаотично време? 

 

А. Ш. Аз лично взимам:

- един мултивитаминен препарат, особено, когато съм преуморена.

големи дози -1000мг вит.С 

- вит. Д3  ( през зимата нямаме слънце), разбира се

- към него добавете вит. К2, който помага на вит. Д за кости, стави, кожа

Цинк - който стимулира имунитета на клетъчно ниво

- и много важно нещо: да следите за добрият ви микробиот - вашето храносмилане, редовно изчистване на червата от токсини. Най-добрият здравословен режим на хранене е тъй наречения " Сердиземноморски режим",  също препоръките на швейцарската лекарка д-р Кузмин.

физически упражнения - непременно! Ако не можете да излезнете навън, правете ги вътре , но ги правете! 

Естествено, БЕЗ МАСКИ! Те ви пречат да дишате! 

Отворете прозореца и дишайте; излезте сред дърветата и дишайте! 

- другите научни открития са, че музиката  и танците влияят регенеративно на клетките! 

- и най-важното : оставете СТРАХА, излекувайте се от КОЛЕКТИВНИЯ СТРАХ и си кажете :" НЯМА ПАНДЕМИЯ, НЯМА ВТОРА ВЪЛНА! 

ВСИЧКО СВЪРШИ! Животът продължава, както преди!"

на горе