ВРЕМЕ Е...

Хора бдете

Хора бдете
Aвтор:  Страхил Ангелов

23 Юли 2023

Това е една от най-срамните и оцапани с кръв страници от нашата история и всеки, които мълчи и се съгласява с нелепите твърдения на една тънка креслива реакционна прослойка е съучастник в реабилитацията на фашизма у нас и в Европа като цяло!

На днешния ден през 1942 година великият български поет и антифашист Никола Йонков Вапцаров е осъден на смърт по силата на действащия тогава Закон за защита на държавата. 
На 23 юли към 11:45 военнополевият съд произнася присъдата и тя влиза в сила веднага. Наредено е да бъде изпълнена в 19 часа на същия ден! 
Така се е постъпвало с всички инакомислещи в Царство България - верен съюзник на Третия райх! 
Днес тече един срамен и направо гнусен процес на реабилитация на извършителите и се правят опити да се внушава на обществото, че хора като Вапцаров едва ли не са си получили заслуженото. 
Отнякъде изпълзяха "историци", "общественици", "журналисти" и пригласящи им "политици", които всячески се опитват да ни внушават, че у нас фашизъм не е имало и всичко си е било наред и даже това били славни времена от нашата история! Нищо подобно! Това е една от най-срамните и оцапани с кръв страници от нашата история и всеки, които мълчи и се съгласява с нелепите твърдения на една тънка креслива реакционна прослойка е съучастник в реабилитацията на фашизма у нас и в Европа като цяло!
Поклон пред паметта на великия български поет Вапцаров, затрит на 32 години заради убежденията си от тогавашната фашистка българска държава!

"Хора бдете" Юлиус Фучик!

на горе