КАУЗИ И ИДЕИ

ВОИНИ ЗА МИР ОТВОРЕНО ПИСМО
...ИЗ ПРОСТОТИЯТА НА ЕДИН ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК

ВОИНИ ЗА МИР ОТВОРЕНО ПИСМО

05 Февруари 2024

До върховния главнокомандващ, Народно събрание,
министър-председателя и МО,

до всички военни и офицерски организации, до българските граждани.

...ИЗ ПРОСТОТИЯТА НА ЕДИН ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК

Цитати от публикации на лицето
/МО/ Вл. Миленски:

„...СПИСЪК НА ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ НАШИТЕ „ГОВНОЯДИ“ С ПАГОНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ“!!!

„...АРМИЯТА НИ Е ПЪЛНА С РУСКИ АГЕНТИ“?!

Уважаеми държавници, колеги от научните и професионални общности, военнослужещи и български граждани.

Поднасяме предварително нашите дълбоки извинения както за стилистиката на изказа, така също, че се налага точно такъв наш отговор. Това го правим по изключение – във връзка с горните цитати на един държавен служител – член на Атлантическия съвет – България и началник на Информационния център на Министерството на отбраната /т.е. културната институция на МО/.

Става дума за лицето Владимир Миленски.

С нашата компетентна и високоерудирана колегия, бихме пропуснали с презрение тази жалка хибридна амеба да отплува "нататък" и да й пуснем водата за да дезинфекцираме духовния си мир, ако в медийното пространство лицето Владимир Миленски /забележете "Владимир"/, не продължи да тиражира в просташката си и гнусна идентичност – зловонието на мизерното си предназначение. Така успя да наложи жалкото си личностно присъствие в медийното пространство като един инструмент/оръжие/ на МО със специално предназначение /което название ще спестим/.

Тези омирисани, жалки "послания и квалификации" от "кадрови военен", с кариерно развитие в структури ИЗВЪН НАЦИОНАЛНИТЕ и официално внедрен в държавния апарат – днес звучат примитивно ясно!

За колегията на списание "Сигурност" и експертната общност на "ВОИНИ за МИР", това е нарочна, съгласувана теза за информационното пространство, което знаем е превърнато тенденциозно в бойно поле срещу Русия и Православието. Нашите позиции и призиви за неутралитет на България в този геополитически, натрапен военен конфликт, между два братски – славянски народа, нашите пориви за "България зона на Мира" и "България БРОД за Мир", явно дразнят подставите в сглобката на военнолюбците, с основна мисия – да вкарат на всяка цена страната във война..!

...Днес,  когато вече на всички родни баби в ограбената ни и опорочена Родина им е ясно чии агенти са тези в парламента и тези в правителството /там не е пълно с Руски агенти – нали.?! Поне "тънем в надежди"!/–...та, подобно изказване, на подобен чиновник.., нито като съдържание, нито като цел е изненадващо...

Ние, като достойни хора и офицери бихме подминали с презрение тези медийни несъстоятелности – та нима на всички не е ясно, че за 25 години – армия и военни способности в България не останаха. Настоящите военослужещи са поставени в незавидни реалности, но те нито са "шпиони", нито са виновни за колапса на Армията..!  Дори тези "същите управляващи зеленчуци", подариха на Украйна и последното функционално Съветско!!! въоръжение и активи, останали от тогава, когато имаше реална Българска Армия, реални командири и генерали – командващи и обучаващи реални структури и формирования, а не харчещи народни пари за виртуални способности – клика от национални предатели...
И СЛУЖБИ имаше, не само за "предателите и шпионите в армията"! И СЪДЕБНА СИСТЕМА имаше, която не се координираше от "частни клубове", мутри и корпоративни интереси...
/вижте само към момента с какво са пълни новините на грантовите мейнстрийм медии:
... КОРУМПИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, "НОТАРИУСА" И "СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА", ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА, ПОЖАРИ, ПТПта, ДЖЕНДЪРИ И ДОСТОЙНИ НОМИНАЦИИ ЗА КОНСТИТУЦИОННИ СЪДИИ, ТРАКТОРИ ПО УЛИЦИТЕ, САМОЛЕТИ НЯМА И НЯМА.../Това за 25 години, без агенти – как да се случи.?! Явно е пълно с агенти !!! 

Логиката е безкомпромисна: Кого и какво да разузнава и шпионира Русия в несъществуващата "БА"– с огромен некомплект, на практика със съветско /руско въоръжение/"с отпаднала необходимост"/според тезите на същите "великолепия"/, демобилизирана, неподлежаща на мобилизация над 70% /според ЦРУ/ русофилска нация по Дух и Вяра.?!

Изводът е безкомпромисно еднозначен и се състой в един въпрос:

Когато "едно нещо /като понятието БА/ го няма", как да е пълно с агенти.?! /та било то и Руски/ Пълно е ЕДИНСТВЕНО с фалшиви чиновници и генерали.

Проблемът е, че недъгавата-поръчкова "стрелба" бе насочена към едни от малкото останали, достойни и реални /всепризнати/воини на Отечеството /при това в пределна възраст/– ДОАЙЕНИ НА ЧЕСТТА..! Тежките аналогии в които вкара общочовешкия и професионален устрем за мир на множество експерти и личности, превъплъщава този държавен служител в безнравствен изнасилвач на Родината /пропагандиращ, подстрекаващ и въвличащ я в чужда война./  

Това фекалийно усилие, с което този мизерник си позволи да съизмери именцето си с "тежката артилерия" на бранша – пожелали МИР ЗА ОТЕЧЕСТВОТО – обрича на позор нечистата му личност. Но това се превърна и в обида за цялото Българско Воинство, за офицерското движение за мир – което бе осквернено от държавен чиновник, пряко подчинен на министър, обслужващ интереси в ущърб на националната сигурност. 

Директорът на информационния център на Министерството на отбраната обиди многократно и публично всички български военнослужещи, военните институции и унижи воинската чест на достойни командири, генерали и офицери на България  !

Най-малкото, което може и трябва да се иска от всички нас е неговата оставка и тази на министъра военолюбец..! 

Тези подстрекатели за национална катастрофа, следва да понесат не само презрението на гилдията и народа ни – нужно е да емигрират по най-бърз начин – там, в лоното на своята принадлежност, за да не бъдат подложени в най-скоро време на общонароден линч.


Ние сме малко, а врагът е силен. Но не в силата е Бог, а в правдата!
+ св. княз Александър Невски

ОИК "ВОИНИ ЗА МИР"
сп. "Сигурност"
5 февруари 2024

на горе