КАУЗИ И ИДЕИ

ОМЕРЗЕНИ СЪВЕСТИ!
ОТКРИТО ПИСМО

ОМЕРЗЕНИ СЪВЕСТИ!

08 Октомври 2017

Уважаеми народни избраници, днес ви зовем да протегнете ръка и заедно в съгласие и сътрудничество с президентската институция да работите за общото народно благо!

В парламента няма място за разни мумии, агенти под прикритие и слуги на чужди господари (от петата и шестата колона), които целенасочено дезинформират и скандализират българското общество.

До Президента на Република България и
Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили
Ген. Румен Радев
И депутатите от 44 Народно събрание,
Печатните и електронните медии

Открито писмо

Уважаеми дами и господа,

   С тревога наблюдаваме бушуващия пожар на политическата конфронтация, разединението и противопоставянето, които погубват българското общество. Този жалък „елит“ ни води към бездната. Той обрича на мрак нашето настояще.
   България продължава да се обезлюдява и обезкървавява. Тя твърдо лидерства в Европейския съюз по всички негативни класации и е на опашката по жизнен стандарт и качеството на живот на своите граждани. /Защо е така надали е удачно да обсъждаме сега.../
   Днес ние не говорим за животрептящите проблеми на хората и за приоритетите на държавата и държавността. Вниманието ни е приковано от скандали и битки между институциите и политическите сили.
   Парламентът е арена на измислени битки и сражения. /Не/Случайно попаднали в Народното събрание депутати, в угодническия си стремеж да компрометират Президента на Републиката, слязоха в изказа си на махленско ниво. Падението на политическата култура и моралните устои е главоломно. Мизерията на духа е бедствена.
   В ефир прозвучаха заплахи за уволнение на журналисти, които си позволяват да задават на депутати „неудобни“ въпроси. Ако не беше трагично, щеше да е смешно...

Уважаеми народни избраници,

   Вие, като пребивавате всеки ден в Храма на Републиката, защо не се съобразявате с националния девиз, изписан над парадния вход на Парламента? Защо така усърдно разединявате нацията?! Чии интереси мотивират съзнанието ви?!
   Призоваваме ви да се смирите под умерзените си съвести. Не размахвайте партийни пръстчета на президента, който е категоричен избор на суверена. Оправдавате ли мършавото национално доверие?
   Уважаеми народни избраници, днес ви зовем да протегнете ръка и заедно в съгласие и сътрудничество с президентската институция да работите за общото народно благо.

Уважаеми господин президент,

   Уверяваме Ви, че ние, както и мнозинството от българския народ, сме с Вас и стоим твърдо зад Вашите усилия да постигате и олицетворявате единството на нацията. Ще браним от всякакви долнопробни посегателства Вашите дни, защото сте един от нас и защото вярваме, че достойно служите на своето призвание, дълг и Родина.
   Призоваваме за намеса и реакция на медиите, бизнеса, неправителствените организации и съюзи. Конформизмът в този момент е непочтен и обрича на безчестие своите носители. Всеки, който се грее на огъня на конфронтацията и разединението на нацията, рано или късно ще изгори със страданията на народа си.
   Такава е нашата позиция по случващото се в страната. Ние изразяваме въжделенията на зародилото се преди три години национално движение с инициатива за единение на българското офицерство и нацията като цяло, което нарекохме „Обществен форум за единение „Брод за България“.
   Днес бием камбаната на тревога и зовем за активна гражданска позиция, за възраждане на националния дух на всички, които милеят за Родината, за нейната сигурност и просперитет.
   Да живее България!

София,                                                                                                                                                   
Октомври, 2017 г.


Л. Мурджев
Председател УС
 

на горе