ЗАД НОВИНИТЕ

АРМАГЕДОН

АРМАГЕДОН
Aвтор:  Доброжелателен драскач
Снимка: pixabay
15 Октомври 2022

Все повече хора са изумени от председателите на световни организации, президентите, дипломатите, журналистите, политическите коментатори, писателите и артистите, които имат наглостта да ги убеждават, че Русия бомбардира превзетите от нея градове в Украйна. Че тя взриви газопроводите си и Кримския мост. Сторила го, за да има повод да прекрати доставката си на газ за Европа (от която печели милиарди) и да бомбардира още пожестоко Украйна.
Питат се хората дали тези, които упорито ги убеждават в този англосаксонски „nonsense” са малоумни, или пък тях ги смятат за малоумни? Не! Тези ментори на изкривено обществено мнение хич не са малоумни, защото имат финансова и властова изгода от дейността си. Малоумни са милиардите фоби, моделирани от пропагандата на капитала да мразят всичко хуманно и морално, превърнати в лумпенизирани сребролюбци - фили на безугледно добитите богатства. Те са малоумни, защото в заблудата си не осъзнават, че нямат никаква изгода от тази перфектно оркестрирана от финансовите господари на света, война. Неин идеолог е прозорливият американски философ Збигнев Бжежински, комуто принадлежи теорията за конвергенция между запада и изтока, създадена с една единствена цел - да се овладеят несметните богатства на изтока и стратегическото му местоположение за политическо овладяване на бързо развиващите се страни от Индийския континент - последната икономическа бариера пред неудържимата капиталистическа глобализация.
Украйна не е избрана случайно от Бжежински. Средновековният разцвет на Киевската Рус при Ярослав мъдри (1019г. – 1054г.) я превръща в историческото сърце на Русия. Ако то спре да бие, тя неминуемо ще загине. Емският указ на руския император Александър през 1876 г. за пълна забрана на украинския език наслоява многовековна омраза срещу Русия. По времето на втората световна война тя се изявява с особена сила от последователите на фашизирания украински националист Степан Бандера. След проведения през 1991г. референдум за независимост на Украйна, тази омраза намира плодородна почва. След организирания с подкрепата на САЩ държавен преврат през 2014 година, тя се разраства още по всеобхватно. Израз на тази омраза са изгарянето на 50 проруски граждани в Одеса на втори май същата година и последвалата забрана на руския език. Това превръща Украйна в изключително подходящ плацдарм срещу Русия.
Питат се хората у нас още, защо дори и непримиримият Костадин Костадинов, нито изключително интелигентният професор Иво Христов, не споменават за тази историческа конспирация? Защото не знаят ли? Нищо подобно! Всички споменати ментори знаят или поне се досещат, но никой от тях не желае да става адвокат на обречения на загуба в тази война. Предвкусват победата, разбира се не на Украйна, а на САЩ и бълват анатеми за Путин и величави хвалби за Зеленски, с надеждата да вземат участие в победния пир.
Прави са! Губеща в крайна сметка ще се окаже Русия. Причините са много - политически, икономически, международни, ресурсни и много други. Но главната от тях е диалектическа.
Развитието на материалните обществени взаимоотношения тласка безвъзвратно човечеството към една икономическа производствена база с единна политическа административна надстройка. Това са базата и надстройката на глобализиращия се капитализъм, който въпреки обществените си антагонистични противоречия, задоволява все по-обширно елементарните потребности на хората. Развива инициативността и новаторството, които движат прогреса. Колкото и да не се харесва това на корумпираните от капитала „леви движения”, в крайна сметка и те неизбежно се огъват под тежестта му, губейки ентусиазъм, обаяние и влияние. Тези, които се интересуват от обяснението на този процес, ще го открият в книгата „История на истината”.
За съжаление има сериозна опасност, губещата конвенционалната война Русия, да потърси ядрен реванш, в който ще загинат милиони лумпенизирани фили и фоби, подклаждащи войната, без да осъзнават, че за менторите им са осигурени безупречни ядрени скривалища. Не от мощността и бързината на ядрените ракети ще зависи изходът на евентуалната атомна война, а от качеството и броя на тези скривалища. И тук НАТО има няколко безспорни предимства. Разполага с десетократно повече ядрени убежища и стократно повече военни бази, въоръжени с ядрени ракети. Разполага и с по-съвършена спътникова система за разузнаване на руските военни обекти и насочване на ракетите си. Това е добре известно на военния елит в Русия, и ми се иска да вярвам, че Путин, който без съмнение от всичко на света най-много обича родината си, няма да я пожертва и след успешно настъпление ще постигне двустранно компромисен мир. Но не бива да се разчита само на това. Назрял е моментът, когато всичко, с което разполага прогресивното човечество да бъде изправено срещу войната, насърчавана от НАТО. В крайна сметка, кое е по-важно? Кой ще управлява някаква незначителна територия, или нейното население да живее в мир със съседните страни? И най-важното – да бъде избегнат надвисналият над света Армагедон? Време е някой да събуди Кенеди и Хрушчов, защото днешните обезумели неотстъпчиви политици, ще затрият света. А може би е дошло време да се сбъдне библейската закана за Господно унищожение на безвъзвратно поквареното човечество.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе