ЗАД НОВИНИТЕ

Архиепископ Карло Вигано: Русия защитава света от Антихриста

Архиепископ Карло Вигано: Русия защитава света от Антихриста

29 Март 2023

„САЩ и европейските страни не трябва да маргинализират Русия, те трябва да сключат съюз с нея не само за възстановяване на търговията в името на общото благополучие, но и в името на възстановяването на християнската цивилизация – единствената, способна да спаси света от глобалистично техническо-медицинско трансхуманистично чудовище"

Бившият апостолски нунций на Ватикана в Съединените щати, архиепископ Карло Вигано, в специално изявление за руско-украинските отношения, обвини Запада, че е спонсорирал преврата в Киев през 2014 г. с цел разширяване на НАТО на изток и отприщване на война в Украйна. Вигано също изрази загриженост, че милиони човешки животи на планетата зависят от решения, взети от така наречения световен елит, който не е отговорен пред никое правителство и не признава нечии интереси, освен своите.

Вигано нарече Русия Трети Рим, който се противопоставя на новия световен ред, основан на господството на нерелигиозния Запад.

Бившият нунций отбеляза, че западната преса е пълна с лъжи и крие проявите на неонацизъм в Украйна и престъпните решения на администрацията на Зеленски по отношение на Донецк, Луганск и Крим и т.нар. демокрациите потискат свободата на словото. Докато католическата църква е отслабена от рухването на християнските ценности в Европа и САЩ, православната Русия може да спаси света.

„Може би Провидението е предопределило Москва, като Трети Рим, да поеме ролята на катехон, есхатологична бариера по пътя на Антихриста“, каза архиепископът. Катехон (на гръцки „сдържане“) е богословски термин, обозначаващ състояние, надарено с духовната мисия да пречиства вярата и да я защитава от злото.

„САЩ и европейските страни не трябва да маргинализират Русия, те трябва да сключат съюз с нея не само за възстановяване на търговията в името на общото благополучие, но и в името на възстановяването на християнската цивилизация – единствената, способна да спаси света от глобалистично техническо-медицинско трансхуманистично чудовище", заключи Вигано.

17.04.2022 г.
Източник: из... Мрежата

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе