ЗАД НОВИНИТЕ

Международното движение на русофилите отвори офис в Москва

Международното движение на русофилите отвори офис в Москва
Aвтор:  Константин Малофеев

16 Февруари 2024

Днес отвори врати московският офис на Международното движение на Русофилите. Символично е, че офисът започва работа в историческа сграда на Пречистенка, където през 20 век се е помещавал Съветският фонд за мир.

Международното движение на Русофилите, ръководено от моя приятел Николай Малинов, обединява онези приятели на Русия, които разбират, че руската култура не може да бъде „отменена“, онези, които вярват в мисията на Русия и нейната цивилизация, от цял ​​свят.

На 26 февруари в Москва ще бъде открит Форумът за многополярност. Неговото логично продължение на 27 февруари ще бъде 2-ият конгрес на Международното движение на Русофилите. Повече от 300 лидери на общественото мнение, учени и експерти от 130 страни ще се съберат, за да участват в тези събития.

Припомням, че през март 2023 г. се проведе учредителният конгрес на движението "Русофили", който събра над 100 представители от повече от 40 страни по света.

Западните санкции срещу Русия доведоха до консолидирането на мнозинството от страните в света срещу западния неоколониализъм. И Москва стана столица на тази консолидация.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе