(БЕЗ) НАМЕСА

Всичко, което се прави - е пиар кампания на Зеленски
Изказване на Василий Небензя /постоянният представител на РФ/ пред ООН

Всичко, което се прави - е пиар кампания на Зеленски
Aвтор:  Из...Мрежата 

10 Септември 2022

"На практика НАТО пряко ръководи дейността на Киев на театъра на бойните действия. Украйна е залята със западни военни инструктори, спецслужби и наемници", обясни постоянният представител на РФ в световната организация

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че не може да става и дума за никакво контранастъпление на украинските въоръжени сили (ВСУ). Всичко, което се прави - е пиар кампания на Зеленски, за да получи повече военна помощ.

"Против това безумие, доколкото знаем, е било ръководството на ВСУ, но президентът на Украйна, след като се е посъветвал с британските и американските си колеги, е бил непреклонен", обясни Небензя, цитиран от руските медии.

В резултат полетата край Николаев и Запорожие и горите край Харковса осеяни с хиляди трупове на украински войници, пратени на сигурна смърт и "подпирани" от заградителни отряди, които не им дават да отстъпят, категоричен бе Небензя в изказването си пред ООН.

"Завзети са няколко селца в периферията, за никакъв пробив не може да става и дума", заяви постоянният представител на РФ.

"Бихме искали да споменем за ролята на западните колеги, които разпалиха най-мащабната в историята прокси война срещу Русия с ръцете на украинците и до последния украинец", обяви Небензя.

"На практика НАТО пряко ръководи дейността на Киев на театъра на бойните действия. Представители на украинското военно разузнаване публично признаха, че Вашингтон е непосредствено ангажиран в съгласуване на всяка цел на американските ракетни системи за залпов огън HIMARS. Украйна е наводнена със западни военни инструктори, спецслужби и наемници, в редица страни от Алианса се провеждат курсове по подготовка на украинските въоръжени формирования", обясни постоянният представител на РФ.

"На украинците постоянно им се втълпява, че с помощта на съвременното западно оръжие ще им се удаде да постигнат прелом и да победят Русия. Няма да коментираме тези празни приказки, но последствията от това масово промиване на мозъци, осъществявано от режима на Зеленски, ще бъдат доста плачевни за народа на Украйна. Западното оръжие не играе рещаваща роля на бойното поле, колкото и нашите бивши партньори и техните украински васали да твърдят обратното", заяви Небензя в изявлението си пред ООН.

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе