(БЕЗ) НАМЕСА

Нечестивите политици ще си отидат
„като прах, що вятърът измита от земното лице…“

Нечестивите политици ще си отидат
Aвтор:  проф. Дарина Григорова

21 Септември 2023

Проф. Дарина Григорова публикува пост в своя профил във Фейсбук, по повод решението на управляващите в момента да експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София.

Простете ни, руски братя и сестри, за тази мерзост, сторена от антибългарското правителство, дръзнало да изгони руски свещеници от България, издевателство на празника на Рождество Богородично. Нечестивите политици ще си отидат, „като прах, що вятърът измита от земното лице…“.

Нашата земя, по която ходим всеки ден, е попила кръвта на руси и българи, и на незнайните мъченици за Христа по време на турското робство, които дядо Вазов нарича „ангели тайни“. И дори да няма държава, все едно кандило ще остане и все някъде, в някоя катакомба ще има български молитвеник, и той ще помни и ще благодари на Бога. Българско зелено стръкче в корените на небесната България, а до нея не могат да се доберат.

А на нас, на българите в антибългарска днешна България какво да кажа с тази буца в гърлото… Свети Серафим Софийски, нашият общ светец, на Руската Православна Църква и на Българската Православна Църква, който е в криптата на руската църква на Свети Николай Чудотворец, откъдето прогониха руските отци, казва в едно от поученията си: „Човешката душа е непревземаема крепост. Ключовете за нея Бог е поверил на самите нас. Ние сме тези, които с послушанието си към бесовете предаваме тези ключове в ръцете на злите да ни погубят“.

Ако пазим ключа, ще опазим и богохранима България, а „пътят на нечестивците ще погине“.

Простите нас, дорогие русские братя и сестры!“

на горе