(БЕЗ) НАМЕСА

Защо съм ЗА ген. Радев – президент
Длъжни сме да опитаме и успеем

Защо съм ЗА ген. Радев – президент
Aвтор:  полк. о.р. инж. Румен Кисьов

11 Ноември 2016

Защото ще работи за единение, а не за разединение на нацията, в името на България!

ЗАЩОТО най-накрая след повече от четвърт век „демокрация” върховният главнокомандващ ще знае какво е армия.

Президентът ще е наясно със заложеното в конституцията и неговите конституционни правомощия и отговорности свързани с националната сигурност и отбрана. Защита на националните граници и териториалната цялост на България.

Ще е наясно с що е то Въоръжени сили, тяхното предназначение и използване. Развиване на необходимите способности и боеготовност. Да бъдем надежден и равностоен партньор, като член на НАТО. Владеейки стратегията, оперативното изкуство и тактиката ще определя и ръководи истинското реформиране и модернизация на БА.

ЗАЩОТО във външнополитически план, знаейки много добре, че сме член на ЕС и НАТО, той ще защитава, отстоява българските национални интереси, хармонизирано с европейските ценности.

Далновиден и прозорлив български държавник навремето е казал „Винаги с Германия, никога против Русия”. Сигурен съм, че ген. Радев, президентът Радев, би застанал твърдо зад „Винаги с ЕС, никога против Русия”, отчитайки хегемонията на САЩ във все по-глобализиращия се свят и не забравяйки къде живеем и кои сме ние – Балкански полуостров; съседи Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и през Черно море Украйна, Русия, Грузия; родина на кирилицата, българския език и българославянската култура; люлка на православното християнство; пример за съвместно съжителство с други религии култури.

Надявам се, убеден съм, че няма да допуска повече отношение на ДРУГИ към суверенна България като към победена държава от бившия „Социалистически лагер” и „Варшавски договор”. Защото БА, незагубила битка на бойното поле, е разгромена – a главнокомандващият е длъжен да знае и ген. Радев, президентът Радев го знае, че с четири самолета, три кораба и две механизирани бригади изпълнението на конституционните задължения е невъзможно.

ЗАЩОТО във вътрешно политически план ще работи за единение, а не за разединение на нацията, в името на България, на българското. Надявам се това да бъде първата институция, попречила на окончателното сливане на партията ГЕРБ с държавата и работеща за истинско разделение на властите.

Да бъде иницииран и сложен край на едноличното управление. Спиране на партийните назначения, край на ширещата се неграмотност, некомпетентност по всички нива на държавната и местна администрация.

Крайно време е мегаминистерството на вътрешните работи да се реформира и се заеме истински с вътрешната сигурност – да се девоенизират и изведат от структурата гражданската защита, управлението на кризи (бедствия и аварии) и пожарна безопасност. Да се нормализира ненормалното положение полицията да е два пъти повече от армията. По численост полицейска държава, по ефективност – нула.

Спиране неглижирането на армията. Ликвидиране министерството на отбраната на земеделеца воин и създаване на истинско военно министерство. Ръководено от професионалисти, комплектувано от изпълнители експерти.

Възстановяване на службите.

Прекратяване дискриминацията към пенсионерите, отнемането им правото на труд и ликвидиране на експертизата в сигурността и отбраната.

ЗАЩОТО най-накрая след повече от четвърт век „демокрация” върховният главнокомандващ ще знае какво е армия.

ЗАЩОТО в личен план той е един от нас. Перфектен професионалист. Човек, който се е заклел да служи на родината си, ако трябва и живота си да даде, и го прави последните тридесет години. Без да парадира. Чист, честен и патриот. От хората, които знаят, че за да постигнеш нещо, трябва да се подготвиш и да го направиш. Прекрасно знае, че за постигане на краен резултат са необходими освен лични качества, мотивирани съмишленици, професионален екип, строга организация, последователност и настойчивост на действие.

ЗАЩОТО не искам за президент нито бащица, нито майчица, при това мащеха. Искам за президент личност с качества, като Румен Радев, генерал от резерва, достоен и горд Българин.

Обръщам се към всички, които мислят като мен, да излязат в изборния ден и гласуват за Българския президент!

Да се подготвим, мобилизираме и опитаме. Защото ако не опиташ, определено няма да успееш. Ако опиташ, може да не успееш, но може и да успееш.

Длъжни сме да опитаме и успеем!

КООСО

на горе