(БЕЗ) НАМЕСА

Срам ме е от днешните държавници и политици
130 години от Съединението на България

Срам ме е от днешните държавници и политици

31 Януари 2016

130 години Съединение – и под 130 участници в отбелязването му пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг.  А довечера ще се изпъчат всички вождове на страната и партиите...

По време на Априлското въстание бе написано кървавото писмо на Бенковски, днес ще напиша срамното писмо на Велчев.

Сигурно е, че довечера ще се изпъчат всички вождове на страната и партиите, но днес на костницата нямаше никой.

Мисля си, че „Съединението прави силата”, е написано и стои над входа на Народното ни събрание, мисля си, че народното ни събрание се намира в столицата София, мисля си че мавзолеят-костница е на човека, направил всичко, за да отбелязваме този ден, като най-българския и единствено българския заедно с 22 септември – независимостта на Родината ни.

Мисля си, че днес преди да се отправят към Пловдив в 11,30 часа пред костницата трябваше да бъдат образно казано „строени” – президентът, председателят на Народното събрание, министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, огромната част от народните представители – така се прави и след едночасовата церемония в 13,00 часа можеха да отпътуват към Пловдив – да пият и ядат по пътя и за вечерната заря-проверка да стигнат на пловдивския площад на съединението – един час път до Пловдив.

При 240 депутати нито един, при девет ръководители на Народното събрание нито един, при четирима ръководители на министерски съвет и военни съветници нито един, при президент, вицепрезидент, военни съветници – нито един, не искам да продължавам щото се вбесявам и ще извадя калашника, срам ме е дами и господа – не зная как се чувствате Вие – 130 години... Вижте се и кои поднесоха венци и цветя – справка в общината, за да не изпадаме в още по неприятни ситуации. А защо не мина и в параден марш гвардейската част пред костницата – ще кажете натоварване на момчетата, да така е, но е 130 години.

Сигурно не съм прав, а емоционален, но така сме ние военноинвалидите и военнопострадалите след като сме се клели през знамето и сме дали здравето и живота си за Родината.

130 години от Съединението на България: Поздравявам всички българи и горепосочените от името на 100-годишната ни организация - Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, и със 100-годишния ни девиз „ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ”.

Имам чест – Петър Велчев – председател
Otbrаnа.com   
6 Септември 2015

на горе