ВРЕМЕ Е...

24/7 омраза
/на лов за истини/

24/7 омраза

27 Април 2022

„Във времена на повсеместна лъжа, да говориш истината е екстремизъм...“

Джордж Оруел

Ловът на Истини, в този технологичен, медиен свят е сложна работа. Най- много се лъже преди избори, по време на война и след лов, казва великият Бисмак.
А, какво ли ще е, след настоящия ни лов, когато „ТЯ“– „Истината“, първа е паднала жертва, като осмислена и планирана цел на световните господари.?!
– коментира „ловния ни излет за Истини“ и предопределената „липса на слука“ главният редактор на списание „Сигурност“. Собствеността върху „средствата за производство“ на новини, предопределя не само тенденциите за деформация и манипулация на общественото мнение, но и за монополизация на „правото върху истината“. Практиките, за заливане общественото пространство априори с непроверяеми тези и факти /потоци от „фейкове“/ – явно се явяват най-тежката епидемия за човечеството, а медиаторите на транснационалните пропагандни централи на Запад са способни да вкарат човечеството в драматични ментални и психични състояния според нуждите на господарите си. /Просто анализирайте и сравнете последствията от биологичната „СOVID“ атака и тези, които човечеството понесе от медийния тероризъм/. Затова екипа на „Оксфордовски речник“, определя като най-популярен неологизъм за 2016 година понятието „пост-истина“ („post-truth“). Във времената на епистоларния стил в международните отношения /виж „Калейдоскоп“сп.Сигурност/ хората, които са създавали, анализирали и тълкували събитията са използували неологизма „постскриптум“(P.S.), а когато реалните факти и събития са били обяснявани „постфактум“, те са се базирали на фактическото положение на нещата. Събития, съдържащи в себе си голяма степен историчност и значимост, с времето са се превръщали в легенди и митове, където реално случили се събития и герои, са били хиперболизирани, за да служат като ориентир и пример за бъдещите поколения, но винаги са съдържали правдивост !

В последните двадесетина години, когато реалността все по-панически отстъпва пред виртуалната си версия, се „роди“ хиперзвуковият медиен прототип на ядреното оръжие –“пост-истината“, която полуистина, реално си е лъжа. И колко пророчески прав е Джордж Оруел, когато пише, че Във времена на всеобща измама да говориш истината е революционно дело – и тези, говорейки я, биват МРАЗЕНИ /24/7/ от тези, живеещи в заблуда“.

„...Вече е абсолютно ясно, нео-Оруелската, русофобска кампания в стил“Две минути омраза“, която бе взривена от Империята на лъжите в началото на руската „операция Z“ е всъщност „24/7 ОМРАЗА“– заяви бразилският геополитически анализатор Пепе Ескобар. – Огромната част от НАТО страните бяха настроени да се държат като русофобска линчуваща тълпа. Никакво несъгласие не се толерира. Пълномащабната информационно-психологическа операция де факто надгради Империята на лъжите до статута – Империя на омразата, в тотална информационна война /хибридна и не само/ за демонизирането на Русия.“

Авторът прави тежкият за изговаряне в днешната медийна реалност извод, че „ако пропагандното евроатлантическо изхвърляне е смъртоносно ефективно сред зомбираните западни маси, / можем да го наречем „победа“ в пиар войната, / но на фронта, където е истински важното, както и за хората в самата Русия,

/а вече и за много мислещи хора по света/то е абсолютен провал.

Обществената подкрепа за операция Z и президента Путин са безпрецедентни. Руското гражданско общество е готово за „дълга война“, докато целите на руското върховно командване/които впрочем са военна тайна/, не бъдат изпълнени...“

  „Лъжат ни за Украйна в епични размери..! – Лара Логан, военен кореспондент.

Дали, не би било по-близо до истината, а и по-просвещаващо да видим как тези световни и комплексни процеси се интерпретират от руснаците и останалия свят, чиито гледни точки са напълно блокирани в т.нар. от автора „НАТОстан.

„НАТОстанската сфера просто не може да признае публично серия от факти, каквито един военен анализатор от калибъра на Андрей Мартянов обяснява от години. И това е само допълнителна точка към колективната им болка. Русия може да се изправи срещу НАТО и да го смаже на парчета за 48 часа, смята той. Тя може да използва превъзходството на напредналите системи за стратегическо сдържане, които нямат аналог на Запад. Южната й ос - от Кавказ и Западна Азия до Централна Азия - е напълно стабилизирана. И ако нещата станат наистина тежки, г-н Циркон може да покаже своята свръхзвукова и ядрена визитка, без дори другата страна да разбере какво я е ударило...

...Такиви анализи и коментари не се допускат до ефира ни и са табу за слуха на колониалния европеец, камо ли за нас – българите от дъното на Европа.

Да вземем още някои ключови откъси от низвергнатата част на света:

Олег Макаренко, който се фокусира на голямата картина, пише: „...Западът смята себе си за „целия свят“, само защото все още не е получил достатъчно чувствителен удар по носа. Така се случва, обаче, че точно сега Русия му дава този удар с тиловата подкрепа на Азия, Африка и Латинска Америка.“
„...Европа сама избра съдбата си. И избра съдба за Русия. Това, което виждате сега е смъртта на Европа. Дори и да не се стигне до ядрени удари, Европа е обречена“, пише Макаренко. В ситуация, при която европейската индустрия остава без евтини руски енергийни ресурси и суровини - а Китай ще започне да получава същите тези енергийни носители и суровини с намаление, не може да има никакви приказки за истинска конкуренция с Китай от страна на Европа...В резултат на това буквално всичко ще се срине там - след индустрията и земеделието ще се срине социалната система и социалната сигурност, ще се надигнат гладът, бандитизма и хаосът...“, пише още руският експерт.

„Войната се развива според „очите и умовете на НАТО. – Пише в аналитична бележка ген. Решетников. Укронацистите не са нищо друго освен свободно контролирани зомбита. А украинската армия е дистанционно контролиран зомби организъм, казва авторът и продължава...Тактиката и стратегията на тази война ще бъдат обект на учебниците във военните академии по света. Още веднъж: Руската армия смазва един нацистки зомби организъм, който е напълно интегриран с очите и мозъка на НАТО.“
Напълно резонно е да се смята, че Решетников и Макаренко правилно представят всеобщото руско настроение, което интерпретира събитията от Буча като прикритие, което има за цел да скрие мъченията от украинската армия на руски военнопленници, обобщава в своя анализ Пепе Ескобар.
И още по-нататък – „...Буча позволява да изчезнат новините за биолабораториите на Пентагона от западната медиасфера, заедно с последствията: доказателствата за концентриран американски опит да се използват реални оръжия за масово унищожение срещу Русия.
Междувременно, Министерството на отбраната на Русия обяви, че разполага с информация и доказателства, за подготовяни от Съединените щати провокации в Украйна, за да обвинят Русия в използване на оръжия за масово унищожение – химически, биологически или ядрени, заяви Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита. „Този план вече е разработен и е реакция на успеха на Русия в провеждането на специалната военна операция“, каза той.
Според него, вече са готови три сценария, които да послужат за обвинения към Русия. „Първият е инсценировка под чужд флаг и е най-вероятен“, каза генералът. 
В този случай, обясни той, може да става дума за реално използване на химически и биологични оръжия с жертви сред населението или за инсценирана „диверсия“ от Русия – например в химически и биологични съоръжения в Харков и Киев.
...Многопластовата измама включи и британското председателство над Съвета за сигурност на ООН, което блокира една сериозна дискусия, ден преди руското Министерство на отбраната да се опита да представи на ООН фактите – „предвидимо анти САЩ и Обединеното кралство – всички факти за биологичните оръжия, които са намерили в Украйна. Китайците бяха ужасени от откритията,
пише още Ескобар. Руският разследващ комитет поне е постоянен в работата си, като близо 100 изследователи разкриват доказателствата за военни престъпления из цяла Украйна, които ще се представят на трибунал в близкото бъдеще.
И това ни води обратно до фактите от мястото на събитията. Има много аналитични дискусии за крайната цел на операция Z. Една честна оценка ще включи освобождението на цяла Новороссия и тотален контрол на крайбрежието на Черно море. „Украйна“, всъщност, никога не е била държава. Тя винаги е била анекс към някоя друга държава или империя, като например Полша, Австро-Унгария, Турция и ключово – Русия“, пише още бразилският експерт.

Към този момент е абсолютно ясно на всеки сериозен геополитически анализатор, че операция Z е отворила кутията на Пандора. И Европа е върховната историческа жертва на цялата токсичност, която ще изтече от „проекта на САЩ и Великобритания.“ Незаменимият Майкъл Хъдсън в едно ново свое есе за това как американският долар изяжда еврото, се аргументира и формулира, че Европа в общи линии спря да съществува като независима политическа единица и вече изглежда все повече като Панама или Либерия –“флаг на удобството“ за офшорни банкови центрове, които не са истински „държави“, защото не емитират своя собствена валута, а използват американския долар“.

В съзвучие с редица руски, китайски и ирански анализатори, Хъдсън прокарва идеята, че „войната в Украйна, всъщност е „пълномащабна версия на Новата Студена война“. В тази хармония на звучене, авторитетният американски политолог и професор от Чикагския университет Джон Миршаймър, автор на студията „Обречен на неуспех: възход и упадък на либералния световен ред“, отстоява позицията, че „Войната в Украйна е най-опасният международен конфликт след кубинската криза през 1962 г. Западът, и особено Америка, е основно отговорен за кризата, която започна през февруари 2014 г. Сега тя се превърна във война, която не само заплашва да унищожи Украйна, но има и потенциала да ескалира в ядрена война между Русия и НАТО“, смята професорът. И още: Войната в Украйна ще оформи глобалния ред на 21 век. За тези, които не притежават базово разбиране за геополитика, войната е в Украйна, но не е между Русия и Украйна. Войната или военната операция, както я формулира Кремъл, е между Русия и така наречения колективен Запад, проявяващ се с различно ниво на ентусиазъм.

Краят на тази война ще преформатира световната архитектура за сигурност и най-вероятно ще сложи край на експеримента глобализация“– на модела такъв, какъвто го познаваме. „Края на историята“ на Фокуяма не се състоя.

 Да посегнем към истината и през анализа на български политолог, един от малкото експерти със свободна воля, извън похлупака на „Отворени общества, атлантически съветници и чуждоземни медийни продуценти...“ – проф. Ивайло Груев, преподавател по политология в Университета в Отава, Канада.“През последните две десетилетия, казва професорът – всяка година на 9 май задавам въпрос на моите студенти кое е най-важното събитие на тази дата. Отговорите варират: тайфун в Индонезия, отвличане на самолет в Шри Ланка, избори в Южна Корея. През последните 20 години единственият път, когато получих правилния отговор – т.е. капитулацията на Германия, бе от студент, роден в Ставропол. .

По-голямата част от моите студенти, повечето в 3-та и 4-та година в специалност политология, с малки изключения не бяха чували за Червената армия. Втората световна война се преподава по следния начин: Хитлер нахлува в Европа, след това е денят D (десантът, когато около 156 000 американски, британски и канадски сили щурмуват Нормандия), след това е ден V (Денят на победата). Накратко – американската армия унищожава германския Вермахт.

Моите студенти бяха изненадани да научат, че всъщност Червената армия побеждава Германия и че жертвите на СССР са 26 000 000 в сравнение с 418 000 американци и 45 000 канадци. Този така наречен „алтернативен възглед” не се отнася за някаква незначителна регионална битка, а за най-опустошителния конфликт в човешката история.

Защо казвам това? – продължава професорът.

Съвсем ясно е, че днес войната в Украйна играе ролята на мощен катализатор, усилващ метаморфозите на това, което на Запад се нарича ”TheFogofWar” (военната мъгла). Оказва се, че повечето, ако не и всички факти, документи, официални изявления, както и репортажи от фронтовата линия, имат една единствена допирна точка на съгласие - географията, тоест Украйна; всичко останало е обект на това, което теоретиците математици и астрофизици наричат паралелни /истини/ галактики.
„...ЦРУ под ръководството на Алън Дълес /1953-1961/ на практика предоставя имунитет срещу съдебно преследване на нацистите в Украйна, на Нюрнбергския процес. – съобщава красивата Лара Логън, военен кореспондент в Украйна и телевизионен водещ /CBS News/. Така че, има дълга история между Съединените щати и нашите разузнавателни агенции, които финансират и въоръжават нацисти в Украйна. Това не са неонацистки групи, които са се появили току-що, това са истинските нацисти от Втората световна война. Ако се върнем назад до Нюрнбергския процес, там се казва, че те са планирали за следващите сто години. И, ако погледнем, няма да се изненадаме, когато знаем, че ЦРУ спонсорира цветната революция в Украйна, през 2013-14. Те избраха украинските лидери. Отидете на изтеклите телефонни разговори на Виктория Нюланд, в които тя и посланика на Съединените щати решават кой може да води Украйна. Искам да кажа, че е имало толкова много намеса, колкото не можем да си представим. Преди дори да стигнем до Хънтър Байдън, Нанси Пелоси, Джон Кери и Мит Ромни и милионите, които децата им са спечелили от украински газови компании...“

Познатата ни дилема на Макиавели относно политическото оцеляване, базирана на „двойствеността на истината“ - едната за обществеността (плебса) другата за вътрешния кръг (елита), днес изглежда е постижима чрез една непроницаема цензура, съпоставима единствено с бетона, подходящ за ядрени бункери. Все пак, възможен ли е изобщо подобен проект в ерата на непрекъснат цикъл на конкуриращи се пропагандни наративи?

Отговорът е очевиден, категоричен е проф. Ивайло Груев:
Това не е ново явление. В щателно документираната книга „Еврейският враг, Нацистката пропаганда по време на Втората световна война и Холокоста“ Джефри Херф разкрива механиката и ефикасността на пропагандната машина на Третия райх.

Само един много показателен факт: В последните дни на войната, докато руските сили наближават Берлин, пропагандата на Гьобелс обяснява непрекъснатата канонада със следното трудно за вярване оправдание - заснемане на епичен военен филм. Берлинчани са били убедени, че Германия печели войната и, виждайки първите руски танкове, са вярвали, че са част от снимачния екип на филма. Това е преди повече от 70 години, и то с помощта на масово произвежданата евтина радио точка. Нека за момент си представим безграничните възможности на съвременните средства за масова информация, на които много филмови студия в Холивуд с право биха завидели.

Но да се върнем към военния конфликт в Украйна, казва професорът. Като дългогодишен поддръжник на nonkillingsociety (пацифист), аз осъждам всеки акт на агресия, включително войната в Украйна. Това е огромна трагедия, човешки животи се губят всеки ден. Но в същото време легитимни въпроси остават без своите отговори. Имахме ли действително открит и обективен публичен дебат за причините за руската военна операция или война в Украйна? Според това, което навремето бяха средства за масова информация, а сега просто „министерства на Истината“ – причината е „войната на Путин“.

Такова обяснение е прекалено елементарно, заявява Груев. В него има само един проблем –Путин. Тоест, в момента, в който се отървем от Путин, войната спира. Следователно: смяна на режима в Москва! Според последните социологически проучвания след началото на военната операция в Украйна обаче популярността на Путин е скочила до 83%, тоест той има огромна обществена подкрепа.
Следователно това е „руска война“, а не „война на Путин“ !!!

Основните мас медии знаят отговора, но предпочитат да мълчат. Нещо повече - да си припомним колко „удобно“ бяха пропуснати в медийно пространство руските (на Путин?) предложения, публикувани на 17 декември 2021. г., които според мен, както и според други наблюдатели, бяха последният дипломатически демарш, целящ избягването на този конфликт. Ерго, последният шанс за мира.

Руските „червени линии“, визиращи руската сигурност, не получиха заслужено медийно внимание. Съвсем накратко, основните от тях са: спиране на разширяването на НАТО (Украйна, Грузия), премахване на ракетните бази в Полша и Румъния. Има ли смисъл да повторим, че тези предложния засягат жизнено значими въпроси, отнасящи се не само за европейската, но и за световната сигурност.

Отговорът бе категоричен - пълен отказ на руските предложния от страна на САЩ и НАТО. (Забележка за отсъствието на Европейския съюз - Москва не счита ЕС за независим геополитически фактор).

Обяснението от САЩ и НАТО бе просто: Русия няма и не може да има законни опасения за своята сигурност.

Сериозно…?!

Защо ли, всички така „хуманни, глобални“ сценаристи, не се помъчиха, поне да отразят в сравнителен план реалността на ситуацията.?! Хипотетична сходна ситуация, в която би ги поставил следния сценарий: ОДКБ (Организация Договора о коллективной безопасности - Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия, Таджикистан) като военна организация за отбрана. продължава да се разширява не само в Централна Азия, но и в Латинска Америка. Първата вълна на разширяване са естествено старите руски сателити Никарагуа, Ел Салвадор, Гватемала. Следващата вълна са Бразилия, Венецуела, Чили и Аржентина. Създават се мащабни военни бази, включително руски ракетни обекти. Най-накрая вратата е отворена за Мексико и... Канада. В Канада, с помощта на ГРУ (Главное разведывательное управление) се извършва проруски държавен преврат. Режимът в Отава се превръща в най-антиамериканския режим не само в западното полукълбо, но и в света, изпреварвайки дори антиамериканската истерия в Техеран. Руска военна техника наводнява канадските провинции. В непосредствена близост до 4.000-километровата граница със САЩ Русия инсталира 30 биолаборатории (изследователски центрове) под надзора на руски специалисти по биологично оръжие…
Най-същественото - поради своята географска близост, руските ракети вече могат да достигат Вашингтон и Ню Йорк за по-малко от 5 минути, което прави тези градове де факто беззащитни.
Вашингтон се стреми да де-ескалира напрежението, лансирайки дипломатически демарш, предлагайки премахването на руските ракетни бази, както и писмени гаранции за статута на неутралитет на своите съседи Мексико и най-вече Канада .
/Дали е логично.?! И още как! /

Москва и ОДКБ категорично отхвърлят тези предложения...

За тези, които подозират, че това е евтина Кремълска пропаганда, предлагам да си припомнят Кубинската криза от 1962 г. Тогава както Кенеди, така и Хрушчов успяха да избегнат MAD (MutuallyAssuredDestruction - взаимно гарантирано унищожение), защото осъзнаха, че единственият възможен начин на действие е де-ескалацията.

2022 година уви не е 1962-ра! За съжаление, за момента всички индикации подсказват точно обратното, категоричен е канадският професор.

И още един съществен нюанс, за да се приближим до абсолютната истина:
През далечната 1999 г. НАТО успешно премина Рубикон, получавайки картбланш за военна намеса навсякъде и по всяко време, под дефиницията „Хуманитарна интервенция“– навсякъде, където НАТО е решило, че основни човешки права са били застрашени. Така, актовете на агресия в Ирак и Югославия в нарушение на член 51от ООН, НАТО лансира като „Морална битка“и хуманитарна интервенция.

Как в този контекст изглежда конфликтът в Украйна, през погледа на професора ?

„...През 1999 г. 44 албанци бяха убити в село Рачак в Косово, което предизвика хуманитарната интервенция на НАТО с бомбардиране на Сърбия в продължение на 78 дни.

Да припомним, че след преврата през 2014 г. режимът на Киев нареди мащабна военна операция, използвайки въздушни сили, танкове и тежка артилерия в Луганск и Донецк, при което бяха убити не 44, а 14 000 жители. Въпрос: къде бе моралният компас на Европа, а и на света? Нима 14 000 убити украински граждани не заслужават медийно време?

В заключение още един съществен елемент в хронологията на сагата за Украйна.

На срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г. НАТО обяви, че Украйна и Грузия „ще станат членове“. Москва реагира, че това решение преминава абсолютната „червена линия“, тоест то е екзистенциална заплаха за съществуването на Русия.

Въпреки това САЩ предпочетоха да я пренебрегнат.

Отхвърлянето на московските мирни предложения бе обобщено от говорител на Генералния щаб на Русия по следния кратък, но недвусмислен начин: Този път конфронтацията няма да бъде словесна.

А руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко директно заяви:

Моментът на истината настъпи !“

Сега ние живеем в този момент..!

„С русофобия, не може да се разреши нито един проблем на която и да било държава. Благодарение на САЩ, русофобията е станала задължителна в западния свят. – заявява Яков Кедми, виден военен и политически експерт, бивш ръководител в израелскаите тайни служби. С русофобия може само да се задълбочат проблемите. Така стана и в Украйна. И то не без помощта, и под „вещото“ ръководство на САЩ и Великобритания.

Сега същите тези страни, и доста други, които са скочили в тяхната лодка, дават вид, че са много загрижени за мира в Украйна. Но изобщо не споменават, че самите те завъдиха нацбатальоните, които осем години вилняха в тази страна и убиваха хората, само защото са руснаци./Всъщност нищо ново под слънцето, спомнете си бойните групи в Пакистан за подривна дейност срещу Руската армия в Афганистан, които прерастнаха в „Алкайда“ и произходът на „Ислямска държава“. А, Яков Кедми трудно може да се отъждестви като „руска пропаганда“. б.а./

Сега тези страни реват, че искали дипломация, преговори, че трябвало цивилизовано да се реши конфликтът. Ами къде бяха цели осем години, когато президентът на Русия и руското ръководство призоваваха за същото?

Но, времето за дипломация отдавна свърши. То свърши преди доста години. И въпреки че дипломацията не даваше никакви резултати, Русия се опитваше да помогне на хората в Донбас без военна намеса. Но Киев и Западът не само не позволиха да се установи мирен живот там. Точно обратното. Те хвърлиха цялата мощ на украинската армия до границите на двете Донбаски републики. Окопаха се и подготвиха ужасяваща кланица за руските хора там, посочва Яков Кедми.

Но Русия, добавя той, никога не изоставя своите. И затова Киев и Западът получиха „военно-технически“ отговор, както го определи президентът Путин.

И сега всичко ще се реши на бойното поле, категоричен е Кедми. Не с дипломация, и не с преговори. Защото те отдавна вече не са достатъчни за регулиране и постигане на траен мир в Украйна. Защото докато не се демилитаризира и денацифицира страната, спокоен и мирен живот не е възможен.

Проблемът в Украйна, твърди специалистът, може да се реши единствено от руската армия. И тя ще го реши, добавя той. Категорично и окончателно.

През лятото ще имаме друг, различен свят. И тогава ще видя целия този боклук, как ще се държи”, не скри презрението си Яков Кедми.

 В лова за истини, не можем да не погледнем в контекста на българското участие в процеса на военните действия и безпощадната ситуация за предизвестеното от „Козяк“ ново политическо лидерство.
...И понеже говорим за информационна война и клиентелистки медии, считам, че е предостатъчно да погледнем оценките на един от доайените на българската журналистика Кеворк Кеворкян, които практически изчерпват безкомпромисно характеристиката на функциите, принадлежността и импотентността на свободното слово в нашата Родина.
„...Неподражаемото подлизурство на политиците пред поредния Опекун, фатално се отрази и на медиите – те се заразиха от тяхната невъздържаност и вече спокойно подриват собствената си достоверност.
 И в днешния ден от Операцията в Украйна, българските зрители знаят за нея толкова, колкото и първия ден. Почти нищо – категоричен е той.
Телевизиите им не предлагат новини, а пропаганда – при това, доста саката.

Кореспондентите им не са й помирисали „фронтовата линия“.
Главно разказват, вместо да показват.
Досега не видяхме и половин кадър, дори и размазан да е, от Донецк и Луганск.
На фона на снимка на ухилена репортерка чуваме разказа й, който трябва да ни разплаче.
Друга репортерка се включва от автобус, който извежда българи от Украйна – и толкова е приповдигната, сякаш Зеленски е превзел Кремъл.
 Отгоре на всичко, подценяват и публиката си, но тя не е като повечето от гостите им – не понася ушите й да бъдат проглушавани само от една камбанария.

Не мога да пропусна факта, че по една от водещите телевезии, програмирана с анти-руски софтуер, точно в този момент, промотираха и пуснаха със 7/седем/ години закъснение украйнския сериал „Слуга на народа“, който филм изстрелва „активното мероприятие „Зеленски“ на президентския пост през 2019 година. Тази закъсняла телевизионна инициатива, е първата, единствена и най-въздействаща пропаганда, /един достъпен, атрактивен, комедиен сериал/ – който налага на масовия българин реалната представа за тежките обществено-политически и социални проблеми в Украйна.
„Целият сюжет в Украйна е пошъл в същината си, пише Явор Дачков. Всичко, което Западът казва, че ненавижда и противоречи на неговите ценности.., подкрепя там – корумпета, нацисти, националисти, криминални типове със садистична програма и хора, които не могат да организират никаква държава, въпреки милиардите, които Щатите и Европа наляха в последните 8 години. Нация, която избра за президент един телевизионен шут /Зеленски има клипове по прашки и е треторазряден актьор в тъп сериал, който можете да гледате по Нова тв сега/, който друса денонощно и няма нито едно самостоятелно решение...“
И абсурдността на ситуацията, че проблемите, срещу които се изправя героят на Зеленски в „Слуга на народа“ и печели симпатиите на хората там – днес, три години по-късно ги отъждествява лично. Българските зрители, вече потърпевши от автомобилния парк на агресивната украйнската бежанска олигархия, от недопустимото арогантно поведение на външния министър на Украйна, от бедственото положение на обикновенните украйнски хора и деца, попаднали в мелачката на военните действия,... – всички от героите на сериала, българите ги приемаме с разбиране, съчувствие и усмивка разбира се... Защото, предвещавайки бъдещето, нали самият Зеленски влезе с автомата и разстреля „като на филм“ цялата управляваща, проамериканска, олигархична, корумпирана управляваща класа на Украйна ... Която днес олицетворява ! А, там на снимачната площадка, автоматите /за разлика от Мариупол и Буча/, никого не ликвидираха, „ТЕ“са живи, а той просто ги оглави реално... Но с действията си, „слугата на народа“ показа единственото решение за справяне с проблемите на Украйна – ЛИКВИДАЦИЯ !
И видимо, за българските зрители, точно художествената повеля от филма на Зеленски, изпълнява руската „военна операция“ днес.
С друго око след този филм гледат българите и на своя жалък национален политически елит, който е в сложна колизия. Като знаем в какви по-прости ситуации се издъни набързо окомплектованият от Козяк „Проект-ПП“ /както с Янев и с Македония.../, се чувстваме длъжни да предупредим онзи с „Бензиностанцията и Ракетите“, че и Харвард не помага на глупостта и безгръбначието. И.., че не може да си позволи /особено от позицията на премиер, избран с 9% от гласовете на „красивите и умни“ българи/– да говори с лекота глупости, за православна държава, на която пердетата на „Болшой театър „са по стари от любимата му „нация и евроатлантическите й ценности“ на които се е отдал – целево вкарвайки България /против волята й/ във война с Русия.?!

За съжаление, още преди 3 ти март, бе елиминиран балансът, който президентът Радев „бе заложил“ в този кабинет, а днес закъснялата му позиция само потвърждава грешката и несъстоятелността на проекта „Просто Киро“. Това накара българите, вероятно оставащи и без газ /поради т.нар „харвардска врътка“/, откриха фейсбук-кампания по набиране средства за закупуване еднопосочен билет за Канада на премиера Кирил Петков, във връзка с официалната му позиция за износ на българско оръжие за Украйна. „В момента имаме 90 хиляди бежанци от Украйна. Какво ще се случи с тях, ако има нестабилност в България.?!“ – отговори им „просто“ българският премиер, като ни заплаши с „Майдан – по американски“, явно планиран вече...
„Войната в Украйна показа на каква кайма е направила мозъка на човека-маса западната телевизия през последния половин век, а при нас от 30 години. – казва Явор Дачков – медиен човек, със съвсем не проруски нагласи.
Ние бяхме по-интелигентни природно и не вярвахме на комунистическата пропаганда. Сега гледам интелектуалци, които съвсем сериозно подкрепят Украйна, което автоматично ги изключва от тази група.
...Това не е фантазиране за руска победа. Аз съм скептичен към нея.
Факт е, че в днешната криза повечето българи са на страната на Путин и са готови да помогнат с всичко на украинските бежанци, повечето от които са средна класа, не са заплашени от нищо, но бягат за всеки случай, за да не загубят всичко (пак не е цинично, а реалистично наблюдение - повечето от хората, които бягат не са реално застрашени, както сирийските и иракски бежанци от Идил и щатските инвазии в Сирия, Ирак, Афганистан и Либия, но са добре дошли за мейнстрийма заявява Дачков.
Нахални млади копелета на кокаин с американски гръб, които разказват играта на стара Европа с християнски традиции под американска диктовка. Как няма нито един европейски политик, който да се изправи срещу този пошъл инфернален, дехуманизиран спектакъл! Зеленски си позволява да държи долнопробни речи /подобни на поведението на външния му министър в България б.а./, написани от някакъв негов сополанко по уикипедия пред парламентите на Европа и Щатите и никой не смее да стане и да му каже да се разкара с този евтин Холивуд. Няма един сериозен човек, който да стане и да каже баста на това очевидно недоразумение. Хипноза ала Грета Тунберг за мир. Лудост на квадрат. Аз наистина не разбирам. Може би това е бил подемът на Европа и Хитлер по време на Мюнхенското споразумение. Съюз между либерални глупаци и вманиачен претендент за световно господство, каквито са Щатите днес.., споделя Явор Дачков.

 „...Само за няколко дни 8 млрд. долара в злато и в брой са изнесени в щатски банки – сякаш му отговаря прецизната Петя Минкова. /Как ли става това, питам се и как би изглеждало в една холивудска продукция.?! в.а./ Кукловодите на Октомврийската революция - трима банкери и двама авантюристи стоят зад най-кръвожадния преврат в историята /Соломон Гугенхайм, Мортимър Шиф, Александър Парвус, Джейкъб Шиф, Макс Варбург.../ – авторката е безкомпромисна и убедителна за „Кукловодите“, защото е допусната днес до всички медии. /И пак се питам, а кои са „Кукловодите“ на „Кукловодите“, та днес са предрешили, да ни поднесат след век – на „тепсията“ на Петя „Истината“ за тях.?!/
Много Показателен за нашия „лов на истини“ днес е материалът на Петя Минкова, която единствено е допускана в точно определено време до „този непристъпен ловен резерват“ – разсекретени документи на МИ-6 и ЦРУ, като в небрежна суета, прави достояние на българските читатели внимателно подбрани, много екзотични и конкретни „трофеи“ – „исторически факти“, касаещи изначалието на множество от политическите процеси днес. Но странно защо, този добър изследовател и журналист, „попаднал на тези специализирани и разсекретени вече „активи с отпаднала необходимост“, ни подбира „герои“ като Ким Филби, Троцки, Зиновиев, Каменев, Владимир Илич, Александър Парвус и други „световни конспиратори“, „дискредитиращи“ Руската история истини.?! Защо ли законспирирани и засекретени в западните разузнавателни централи почти век и неизползвани като“факти“– нито през „горещите“ , нито през „студените“ периоди на противопоставяне и войни между империите – днес един български журналист ни „свежда“ рекламно-рязко тези велики прозрения за Октомврииската революция и ни повежда зад „Завесите на Болшой театър“ и ни залива с „купища абсолютни Истини“ за „умрели композитори“ и техните световно известни класически произведения, изпълнявани във всички оцелели от историята „сцени“ по света.?! Питам се, тези дебели томове, издавани от „Комисията по досиетата“ и тези „изследователски рубежи“ от други досиета, за кого са предназначени днес, когато хората ги вълнува „...COVID И НЕГОВИЯТ ПРОИЗХОД, УКРАЙНА И НЕЙНИЯТ ПРОИЗХОД, ВОЙНАТА И НЕЙНИЯТ ПРОИЗХОД, СВОБОДАТА И НЕЙНИЯТ ПРОИЗХОД, ГАЗЪТ И НЕГОВИЯТ ПРОИЗХОД, ПРАВОСЛАВИЕТО И НЕГОВИЯТ ПРОИЗХОД, СУВЕРЕНИТЕТЪТ И НЕГОВИЯТ ПРОИЗХОД, ОЦЕЛЯВАНЕТО И НЕГОВИЯТ ПРОИЗХОД и разбира се ИСТИНАТА И... НЕЙНИЯТ ПРОИЗХОД...
Питам се, дали ще се роди и след колко години, така нужната на „днешната Истина“ Петя, която да обясни на оцелелите след век, вероятно неправославни българи, какво „аджеба“ се случва днес наоколо в изтерзаната ни и обезчестена Родина и срещу колко „милиона франка“, са ни видяли сметката, някои от днешните композитори и „слуги на народа“.., а Зеленски и просто Киро, като ноти от партитурата на „богоизбраните“са осигурявали достъпа на „правоверните“ до „Истината на Мъртвите“от „първа ръка“.?! За да ни образоват някой ден, че просто сме се саможертвали за поредната „Необходима Истина“ – за която дебелашка ЛЪЖА, днес е впрегната цялата лицемерна, слугинска политическа, военна, медийна и информационна машина...
„Моята работа като журналист е да се опитам да разбера каква е истината тук. Не ми харесва да ме лъжат. А ние сме лъгани в епични мащаби...“ - коментира красивата Лара Логан - военен кореспондент CBS News  От 2019 г. Sinclair Broadcast Group
„За човек, който помни соца и знае историята - това наистина е лош театър,
обобщава Дачков. Байдън, който се здрависва с въздуха казва всичко за тях. Деменция, дезориентация и катастрофа на свят, който си е въобразил, че успехът му се дължи на собствените му усилия. Скъсал преди хиляда години с християнството.“

Защото по всичко изглежда, че върви битка за Вярата!

Недей да питаш, българино, за кого бие камбаната – тя бие за теб...

Христос Воскресе!

София
април. 2022

На лов за Истини, 24/7 без омраза и с оптимистичен екстремизъм

за вас изготви Лазар Мурджев

на горе