ЗАД НОВИНИТЕ

Държавния департамент и ЦРУ за България

Държавния департамент и ЦРУ за България
Aвтор:  Румяна Ченалова 
Снимка: pixabay
10 Юли 2023

Източникът на информацията не посочвам по понятни причини, но имам пълно доверие в сигурността на информацията.

В определени среди се обсъжда изготвен преди няколко месеца доклад по поръчка на Държавния департамент на САЩ на базата на анализ на ЦРУ.
Докладът съдържа намерения и цели на САЩ спрямо Русия, Украйна, Прибалтийските държави, както и България.
1.Украйна трябва да бъде срината - инфраструктура, армия, промишленост.Цели се обезлюдяване - чрез жертви от двете страни и емиграция.
2.Прибалтика - също.
3.България
Стъпките - унищожаване на българската армия като въоръжение и комплекс.Предвижда се пълен срив на икономиката в близките година и половина, както и задължаване с над 2 млрд долара по линия на АЕЦ Козлодуй.Съкращаване с 2/3 на енергийните ни комплекси с твърди горива.Ликвидиране на Нефтохим.
Политика на изгорената земя.
В доклада е посочено, че след 2 години се очаква България, както и прибалтийските държави да бъдат в руската сфера на влияние, поради което тези държави трябва да бъдат сринати икономически, инфраструктурно,  енергийно, военно, което ще отслаби Русия, която ще бъде ангажирана с възстановяването им, както и на Украйна.
За Румъния е посочено, че води консервативна политика на дистанциране от американското влияние, като изгражда самостоятелно военна промишленост, отказала е да сключи договори за доставка на F 35 и танкове Ейбрамс, разработва съвместно с Швеция собствени авиационни продукти.
В доклада се предвижда, че до 2025г. руското влияние в Румъния и Полша ще бъде 60%, в Германия - 50%, а Европа ще е с 
проевразийска ориентация.
Докладът съдържа стратегически намерения за насърчаване на турските апетити към България и подкрепа за сепаратистки движения в Родопите.Разкъсване на Балканските държави и пълно икономическо и военно унищожение.
Доставката на платените F- ки не е сигурна / както отказаха на Турция, вкл да върнат платената сума/
Главната цел е Русия - пирова победа в конфликта с Украйна и в последствие ангажирането и с възстановяване на изпепелените държави, в т.ч. България , в които руското влияние не може да бъде намалено и което да доведе до отслабване на самата Русия.
...........
Процесът, описан по- горе вече е факт. Евроатлантическото ни антибългарско правителство работи по целите.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе