ЗАД НОВИНИТЕ

Духовна слепота

Духовна слепота

17 Март 2024

Евроатлантическите Национални Телевизии превръщат Опелото на Българския Патриарх във ШОУ. Вартоломей като суперзвезда пристига по средата на Опелото по килима на Икуменизма. Този Западняка Антоний ни разказва как Вартоломей бил ПРЪВ сред равни. Да де ама Вартоломей не е част от БПЦ нито БПЦ е подчинена на Вартоломей. Българските политици пристигат на Опелото като все едно са на някакво светско събитие. Срам. Бог да ни помага. Още отсега се вижда как Фарисеите и Фанариотите подготвят да превземат БПЦ за Войната на безбожниците срещу Русия. Господи Упокой душата на Патриарх Неофит. Бог да пази България. По едната телевизия разколника Калин Янакиев по другата Гошо Папионката, по всички само Разколниците. Бог да пази БПЦ

Страшно ще бъде второто пришествие на Христа, страшен ще бъде Съдният ден на този свят, но ужасно ще бъде и идването на антихриста. Ще царува - духовна слепота. Рядко ще видиш - духовно разумен човек. Ще се срещат хора с плътски ум. Затова, няма да разпознаят злото в антихриста.

А ще го имат за благодетел. Който стои като кърмаче при майка, до майката Църква - той ще запази духовния си ум. Нали и Христос ни е предупредил, да не потънем в ядене, пиене и житейски грижи.

Прекалената грижа за делата на този преходен свят, развиват плътският разум, но изсушават духовният разум. И затова, човек не е способен да види Божието откровение.

Врагът човешки, потапя хората в разни житейски грижи, за да забравят за спасението си. Хората ще престанат да копнеят за Божието Царство, Божият съд няма да ги плаши, цялото им внимание ще бъде на днешният ден.

Братя и сестри, оставете житейската суета! Идете в Храма! Покайте се и се Причастете!

старецът Николай Гурянов

 

 

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе