ВРЕМЕ Е...

BG Саможертвата

BG Саможертвата

27 Август 2020

  Народът ни е изнасилен, отчаян. Държавата ни е на дъното с тежестите на своите нови герои, измислени, фаливи, натрапени. Героите и ценностите са подменени.  

Тих бял Дунав се вълнува, а Радецки гордо плува – докато се съзира козлодуйски бряг, т.е. българския и… – БУМ!

Такава е съдбата на българските герои, такъв е и техният край. Хубаво е, че за някои разбираме и имаме повод за национална гордост.. Защото а-ха. Тамън някой патриот да въздигне духа си за Родината и шляк – брадвата (балтията).

„Героят“ български може да е пожарникар, но трябва да е контролируем и планосъобразен. Съобразно „графиците“ на силните на деня. А там са проливи, култури, империи, интереси. Следват войни, мисии – мироопазващи, мироналагащи, миротворителни и медали и ордени за храброст – на оцелелите.

„Българио, за теб те умряха“ – сме написали думите на Вазов и „Вечният огън“ гори в центъра на София, където всички „Нови герои“ на България си снимат униформите – кога с Руски, кога с Американски посланици, кога с Папата, кога с „Бог“, знае с кого.

И вият сирените на 2 юни, вият, та се късат, вият като хилядите майки на България – загубили синовете си. За разлика от Ботев, Бенковски, Левски Гео Милев, Вапцаров – тези са статистика. Трагедията на хиляди съдби, разпилени по бойните полета на чужди интереси, решени с животите на българските момчета. Герои са българите и днес – когато майките и бабите ни вият. Техният вой е ежедневен. Сирените на тези гласове са страшни, гласове унищожени, ограбени, осквернени от недоимък, рекет и неправди.

Един изнасилен народ, доведен до отчаяние. Една държава – на дъното с тежестите на своите нови герои. Измислени, фалшиви, натрапени, чужди, но планирани – като „Български цар“ след Освобождението от турско робство, като поствоенния сталински режим след борбите на България срещу фашизма, като взрива на демокрацията (след битките и срещу тоталитарната система) докарала българската държава до състоянието подобно на онова след Ньойския договор.

Героите днес са подменени, целеположени! Тях ги отстрелват превантивно, много преди Радецки, много преди да са надигнали глави. Убиват ги още в детството им – с бедност, с чалга, с наркотици, с подмяна на ценности. Когато подмениш ценностите, подменяш и героите.

Защото пак я докарахме до там: „Бог да пази България“

2 юни БОДЕ ЛИ

на горе