ЗАД НОВИНИТЕ

ОТКРИТО ПИСМО

ОТКРИТО ПИСМО

01 Май 2024

До г-н Атанас Запрянов
                                                                                                        Министър на отбраната
                                                                                                        Република България

Уважаеми г-н министър,

...Другарю Запрянов ! 
/считаме, че е коректно така да се обръщамe към Вас, все пак заедно полагахме клетва към България и "Варшавския договор", бяхте секретар на ППО – БКП на ротата във Велико Търново, която тази година ще проведе своята 50 годишна юбилейна среща на випуска, випускът –сътворил от своя партиен секретар – министър на отбраната..!/ Позволяваме си това своеволно обръщение, като "устойчиво словосъчетание" /подобни на "политически офицер", "партиен секретар" и т.н/ подходящи на повода, по който Ви пишем, а именно: 

   Обръщаме се към Вас, господин министър, във връзка с писмото на "другарите" от Атлантическия съвет на България по повод професионалната и национално отговорна студия – анализ на ген. Стоимен Стоименов:
"Ескалация на войната в Украйна - България на кръстопът".

Този изключителен визионер на националната военна мисъл, с професионални, национално отговорни стремления, при пълен идеологически неутралитет - формулира изводи и истини за военните действия в Украйна, в които против народната воля е въвличана България /истини, така дефицитни за колонизираната ни нация/ ...Явно убедителни анализи, предизвикали родните "ястреби", да Ви напишат жалко писъмце, /което прилагаме по-долу/ – с което заклеймяват пред Вас автора на книгата генерал Стоименов:

1./ Първо разбира се идеологически... Троловете пищят - "бил политически офицер" и това за Вас, другарю Запрянов довод ли е, който да компрометира професионалния текст и ювелирните анализи на един български офицер и генерал със завиден опит и умения, с образование близо до голямата част от Актива на Атлантическия съвет /...е, може би не е завършил всички военни специализации в СССР, подобно "Атлантиците", но както скоро писа в."Земя" - "има нещо в миналото им славно, което ги обединява. Всички са съветски възпитаници, учили и завършили в СССР. Всички са бивши комунисти, някои от тях и партийни секретари - като Вас и другаря Шаламанов - носител на приза "първенец на випуска "Българо-Съветска Дружба 1984г..."

2./ Вероятно като експерти, заклеймяват книгата, като "хибриден руски актив..." която тенденциозна версия се опровергава от всеки професионален /а и не само/ поглед върху съдържанието и текста на генерал Стоименов, обоснован и подкрепен от становища, постановки и разработки на плеяда геополитически, НАТОвски и световни капацитети с академични и оперативни познания и опит... Това е видимо с просто око – достатъчно е да си достоен човек.

3./ Допуска се от представителството /на военните академии на СССР/ в Атлантическия съвет, че на презентацията на книгата на генерал Стоименов /явно е впечатляваща.../- видите ли, може да се явят представители на Посолството на РФ.?!

Божичкооо!, че такава "цензура" съответства ли на евроатлантическата "ценностна доктрина" и подобава ли, представители на едно "Посолство" да воюват с друго "Посолство" за сметка на Националните ни интереси, върху гърба на достойни хора като генерал Стоименов.?!

4./ Провежданата от държавата ни отбранителна политика би следвало да е адекватна на разработките и изводите в книгите на генерал Стоименов, което съдържание предопределя именно МО /ЦВК в частност/,  да бъдат бенефициент и домакин именно на тази презентация..! Тези другари Атлантици, видимо ги е страх от съдържанието на този труд, чийто послания и професионални достойнства, освен, че са недостижими за тази Атлантическа каста, ги омирисва от страх, че качествата на генерал Стоименов, ще бъдат оценени подобаващо - включително и от техните чуждестранни началници – защото тезите на автора са професионални, а качествата му безспорни..!

5./ Контрапродуктивно и изключително вредно за МО и Вас, господин министър, ще бъде да ограничите една такава изключителна, професионална презентация, която предполага подобаващо отношение на истински държавник и национален военен ръководител...

Когото не командват своеволните изяви на клика - представители на небългарско Посолство, която си позволява да казва на Българския военен министър в публичен безсрамен и клеветнически текст, какво решение да вземе...

Общественият форум "БРОД за България", експертният съвет и редакционната колегия на списание "Сигурност", както професионалната общност "Воини за Мир" и НПОрганизации при Националния Съвет за Мир се обръщаме към Вас, г-н министър с призива:

ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА НА ген. СТОИМЕНОВ И НЕ СЕ ВЛИЯЙТЕ ОТ АКТИВНИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ МЕРОПРИЯТИЯ НА НЕБЪЛГАРСКИ СТРУКТУРИ..!
САМ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ДОСТОЙНСТВАТА И АБСОЛЮТНО ПРОФЕСИОНАЛНАТА И НЕУТРАЛНА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ НА ЕДИН ЧОВЕК, ОФИЦЕР И ВИЗИОНЕР, ЗА КОГОТО "БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО"!

С уважение !

      "БРОД за България"
      "Воини за Мир"
      "НСМ"

 сп. "Сигурност"

 София, 30 април 2024 год.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе